webontwikkeling

Online succes met een strategisch doordachte website

Online succes met een strategisch doordachte website

We ontwikkelen jouw website van begin tot eind op basis van een doordachte strategie. En we hebben niet alleen aandacht voor een fraai design, maar richten ons ook op het genereren van leads en het realiseren van een uitstekende gebruikerservaring. Dat laatste doen we met een doordacht UX-design. Bovendien houden we rekening met de WCAG-richtlijnen om ervoor te zorgen dat je toegankelijk bent voor iedereen.

Van begin tot eind

UX-design

Veel bezoekers op je website is geweldig, maar het is wel belangrijk dat die bezoekers moeiteloos kunnen navigeren. Want dan gaat je echt iets opleveren. Dat betekent dat het gebruiksgemak van je website in orde moet zijn.

Voor het maken van een website met een optimaal gebruiksgemak, werken we met UX-design. Met een goed UX-design zorgen we dat de juiste onderdelen op de juiste plaats staan en dat de gebruiker gemakkelijk zijn doel kan bereiken. Dat doel kan van alles zijn. Bijvoorbeeld de juiste informatie vinden, een brochure aanvragen, producten aanschaffen of inschrijven voor een evenement.

Voordat we aan de slag gaan om het UX-design te maken, inventariseren we jouw wensen en de wensen van je doelgroep. Tijdens die eerste inventarisatie lossen we de belangrijkste vragen op en kijken we of alle benodigde informatie beschikbaar is om de webpagina’s optimaal in te richten. Vervolgens maken we op basis van jouw verschillende doelgroepen zogenaamde wireframes. Deze wireframes zijn schetsen van de indeling van de webpagina’s. Zo zie hoe je website eruit gaat zien en hoe je van het ene onderdeel naar het andere kunt navigeren. Wireframes kun je zien als de bouwtekeningen van een huis. In deze fase is het eenvoudig om aanpassingen te maken. Met jouw feedback als opdrachtgever en met die van je doelgroepen passen we als dat nodig is de wireframes aan. Vervolgens bespreken we samen de wireframes opnieuw. Zodra we het eens zijn over het UX-design, gaat de ontwerper aan de slag om de visuele vormgeving – het webdesign – te maken.

Webdesign

De eerste indruk van een website heeft alles te maken met het webdesign. Het webdesign wordt ook vaak aangeduid met de volgende termen: visueel design, user interface design, UI design of look and feel. Met het webdesign geef je je identiteit weer en vertel je jouw verhaal.

De customer journey, de route die de bezoeker aflegt op je website, is van essentieel belang. Maar zodra die vastligt, moet door het webdesign het klikgedrag van de bezoeker beïnvloed worden. Ons webdesign is erop gericht om jouw bezoeker razendsnel te overtuigen. Of deze nu op een mobiel, tablet, laptop of monitor kijkt. Elke milliseconde telt. Daarom is het cruciaal dat je webdesign goed in elkaar zit. Een goed design houdt de aandacht vast en genereert leads.

Bij het ontwerpen houden we ook rekening met zoekmachines en het zoekgedrag van mensen op internet. We willen elke milliseconde extra laadtijd vermijden. Onze ervaren designers werken nauw samen met de UX-designer om mooie én gebruiksvriendelijke websites te maken.

WCAG-richtlijnen

Voor (semi)overheidsinstanties, gemeenten en non-profitorganisaties maken we websites en vragen we audits aan volgens de WCAG-richtlijnen. Deze kunnen daardoor het Waarmerk Drempelvrij behalen en een toegankelijkheidsverklaring publiceren.

WCAG staat voor Web Content Accessibility Guidelines. Dit zijn richtlijnen voor de toegankelijkheid van websites, gericht op mensen met een beperking. Dit betekent dat de informatie die wordt aangeboden voor iedereen bruikbaar moet zijn, ongeacht eventuele beperkingen.

 Er is steeds meer aandacht voor de internationale WCAG-richtlijnen en er komt steeds meer wetgeving die deze richtlijnen verplicht stelt. Genoeg aanleiding dus om hier snel mee aan de slag te gaan.

WEBSITE ONDERHOUD (SLA)

Wanneer een website is gelanceerd zorgen wij ervoor dat deze veilig blijft en optimaal functioneert. De afspraken over de taken die nodig zijn voor onderhoud en beheer leggen we vast in een SLA (Service Level Agreement). Deze heeft een looptijd van een jaar, maar kan maandelijks worden opgezegd. Het niveau van onze service is afhankelijk van wat jij nodig hebt. Bekijk hier een voorbeeld van onze BASIS SLA.

Wil je meer restultaat voor je business?

We leggen je graag uit hoe!