CASE
PIM werkt

klant

Gemeenten Meierijstad, Boekel en Bernheze hebben de handen in elkaar geslagen om te werken aan ‘werk voor iedereen’: voor werkgevers, werknemers, werkzoekenden en zzp’ers. Werkzoekenden en werkgevers kunnen bij PIM Werkt terecht voor gecoördineerde arbeidsbemiddeling. PIM Werkt samen met partners aan meer zekerheid en mogelijkheden in tijden van krapte of overschot op de arbeidsmarkt. Zowel aan de werkgeverskant, als aan de werknemerskant. Samen zorgen ze dat het talent van vandaag klaar is voor morgen.

uitdaging

De gemeenten Meierijstad, Boekel en Bernheze hebben de droom dat in 2025 iedereen die kan en wil werken in de regio, ook werkt krijgt. Door de corona crisis is er in 2020 grote druk komen te staan op de lokale arbeidsmarkt. Er was een dringende behoefte om een lokaal mobiliteitscentrum te openen en om dit initiatief on- en offline bekend te maken. Hierin worden reeds bestaande initiatieven meegenomen en beter ontsloten. Met als doel bewoners van de gemeente Meierijstad zo snel mogelijk op weg te helpen met vraagstukken rondom werk. De werktitel is ‘PIM Werkt!’ – ‘Participeren in Meierijstad.’ 

Daarom was de vraag aan Social Marketing Doctors veelzijdig:

 • merkontwikkeling voor PIM Werkt
 • marketingcommunicatieplan
 • het maken van de website
 • opzetten van online kanalen voor PIM Werkt
 • duidelijke rol voor de partners in de online kanalen en website
 • bezoekers realiseren naar de fysieke locatie. 

oplossingen

Omdat het gaat om een nieuw initiatief met een duurzaam karakter, lag er een grote nadruk op het strategische gedeelte van de vraag van deze opdrachtgever. Naast het ontwikkelen van de branding, de huisstijl en het logo, ontwikkelden we ook een lange termijn marketingcommunicatiestrategie. 

We hebben het project vanuit 2 invalshoeken benaderd:

Reactief

 1. Doelgroepen gaan zelf actief op zoek naar informatie en vinden de nieuwe website en blogs van PIM Werkt.

Proactief

 1. Naast het digitale portaal hebben we een social netwerk rond PIM Werkt  gebouwd door het inzetten van diverse social media kanalen.
 2. Wij benaderen de doelgroepen in de regio actief door het inzetten van online advertenties. De kanalen zijn in de contentmarketingstrategie bepaald. 
 3. Lokaal: omdat er ook een fysieke locatie is, wordt het onder de aandacht brengen hiervan meegenomen in de campagne. Dit inclusief de feestelijke opening en het voorstellen van de 6 lokale partners.

resultaat

 • de jonge website levert direct conversies op. Op dit moment (juli 2021) zijn er al 31 aanvragen via de site ontvangen
 • inzet van social media strategie genereert ook traffic naar de locatie (nu nog minimaal wegens de maatregelen rondom Corona)
 • (online) bijeenkomsten worden goed bezocht
 • de website van PIM Werkt dient als een regionaal informatie kanaal
 • doorlopende contentmarketing en social ads op Google en Facebook, die kwalitatieve leads genereren
 • veel mensen worden op weg geholpen in hun zoektocht naar werk of hulp bij het zoeken naar werk
 • groeiend bereik op Social Media kanalen
 • doorlopende Content Management & monitoring

   

  Anke (53) heeft altijd haar eigen bedrijf gerund met haar man. Op Facebook kwam ze PIM Werkt tegen.
  Binnenkort start ze haar nieuwe baan!

  website afbeelding van de PIM Werkt site
  de foto laat de instagram feed zien van PIM werkt
  Case PIM Werkt social marketing doctors
  het logo van PIM werkt
  voorbeeld van een social media post van PIM werkt
  Op de foto staat Britta, de directrice van PIM werkt

  Britta Berg

  Senior manager

  “Om de naamsbekendheid van PIM Werkt te vergroten, hebben wij Social Marketing Doctors gevraagd om naast een beeldmerk ook de huisstijl en de website te ontwikkelen met bijhorende SEO-optimalisatie.

  Het team van Social Marketing Doctors zet gerichte advertentiestrategie en social media acties in en weet hiermee de doelgroep voor PIM Werkt te bereiken en te enthousiasmeren. Regelmatige overleggen zorgen voor een helder overzicht en korte lijnen. Erg prettig en constructief om op deze manier samen te werken.”