merken

Aan jouw merk bouwen laat ons hart sneller kloppen

Aan jouw merk bouwen laat ons hart sneller kloppen

Een merk bouwen is een geweldige uitdaging. En als voor jouw product of dienst zelfs nog geen naam bestaat, gaat ons hart helemaal sneller kloppen! Dan vieren we een feestje op kantoor. Want een merk bouwen vanaf het prille begin, waarbij we de naam nog mogen bedenken, is het allerliefste wat we doen.

merk ontwikkeling

Dit begint met strategische sessies. Daarin gaan we jouw DNA doorgronden. We duiken in je bedrijf of organisatie. We speuren en stellen vragen en we gaan te rade bij je stakeholders, partners en (potentiële) klanten. Zo weten we je merk steeds duidelijker te positioneren. Het leuke is dat we in deze fase met het hele team aan de slag gaan. Door de expertise, creativiteit en meningen van ons hele team samen te brengen, vormen we een krachtige bron, boordevol energie en inspiratie.

Visuele identiteit & huisstijl

Na de eerste fase van positioneren, gaan we op zoek naar de waarden die bij jouw horen en kiezen we de woorden die jouw merk kenmerken. Daarna volgt de definitie van je visuele identiteit. Je visuele identiteit combineert alle visuele aspecten van je merk. Die visuele aspecten zijn onder andere je logo, de lettertypes en kleuren die we gaan gebruiken op de website, het design van je website en het gekozen beeldmateriaal. Met de juiste keuzes communiceren we het gevoel en de ervaring die passen bij jouw merk. In deze fase positioneren we je steeds scherper.

Message House

Als we je positionering helemaal scherp hebben, gaan we bekendheid geven. Natuurlijk willen we daarbij de regie op jouw positionering behouden. Daarom maken we in onze communicatie gebruik van een message house. Hierin staat helder en eenduidig beschreven waar jouw organisatie, project, product of dienst voor staat. Met het message house hebben we alle elementen bij elkaar om bijvoorbeeld video’s te maken en nieuwsberichten te schrijven. Daarnaast is het ook te gebruiken als checklist voor communicatie-uitingen. Zo zorgen we ervoor dat de belangrijkste boodschappen genoeg aandacht krijgen en dat ze consistent zijn. Het message house maakt de communicatiemiddelen die we inzetten effectief.

je merk laden bij je doelgroepen

Nu gaan we je merk laden en bekend maken bij je doelgroepen. Het message house helpt daarbij om consistent te zijn. Consistent in de boodschappen, look & feel en tone of voice. Het is een fase waarin we veel gaan herhalen. Een sterk en gedegen merk bouwen kost tijd en energie. Tegelijk geeft het ook energie. We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan om samen met jou een sterk merk te bouwen.

 

Employer branding voor een sterk werkgeversmerk

Parallel aan de communicatie met je doelgroepen, kunnen we met employer branding jouw positie als werkgever in de strijd om het schaarse talent versterken. Hoe wil jij gezien worden als werkgever? Waar hebben jouw ideale medewerkers behoefte aan? Op basis van die vragen ontwikkelen we een employer brand en brengen dat tot leven om nieuwe collega’s te vinden en de huidige te binden. Ook bij employer branding maken we gebruik van het message house. Daarna volgt de vertaling naar een ‘werken-bij-website’ en starten we een ondersteunende campagne. 

R’Vaarders

R’Vaarders

Communicatieadvies op strategisch en operationeel niveau. Doel is om het herstelproces van betrokkenen bij huiselijk geweld te bevorderen met de inzet van professionele ervaringsdeskundigen.
WSD

WSD

Van merkontwikkeling naar design en ontwikkeling van website. Met daarbij opbouw van een communicatieplatform en doorlopende campagne voor naamsbekendheid.
Stichting Djakoejoe

Stichting Djakoejoe

Voor Stichting Djakoejoe helpt vrijwel het volledige team van de Social Marketing Doctors mee aan o.a. meer zichtbaarheid, groter bereik en meer donaties.
Schuldenknooppunt

Schuldenknooppunt

Van merkontwikkeling naar design en ontwikkeling van website. Met daarbij opbouw van een communicatieplatform en doorlopende campagne voor naamsbekendheid.
Wijzer in je Werk

Wijzer in je Werk

Voor Wijzer in je Werk deed Social Marketing Doctors de complete merkontwikkeling en bouwden de site gericht op leadgeneratie.

Wil je meer resultaat voor je business?

We leggen je graag uit hoe!