CASE
zzp boost project

klant

Het zzp Boost Project is van o.a. 16 samenwerkende gemeenten en het Werkgeversservicepunt in Noordoost Brabant. In dit project worden activiteiten en instrumenten ontwikkeld om de zelfstandige ondernemers wendbaarder en weerbaarder te maken. Dat is niet alleen van belang voor een goede toekomst voor zzp’ers maar ook voor de economie en welvaart van de regio Noordoost Brabant.

Deze samenwerking is uniek voor Nederland. De arbeidsmarktregio Noordoost Brabant wil daarin een voorbeeld zijn voor andere regio’s. 

 

uitdaging

Blijvende zichtbaarheid geven aan het zzp nob BOOST project. Zzp’ers uit Noordoost Brabant een platform te geven om informatie in te zien en met elkaar in contact te komen en te blijven. Zzp’ers een zo groot mogelijke kans geven om succesvol te zijn in het voeren van hun bedrijf. Zo groot mogelijk aantal zzp’ers aanwezig op 6 regionale events. 

 

oplossingen

 • Merknaam en huisstijl ontwikkelen, met een duidelijk onderscheid tussen de event tak en projecten van zzp NOB
 • Naamsbekendheid vergroten
 • Online tweerichtingsverkeer communicatie mogelijk maken over o.a. parttime ondernemerschap, ondernemen met behoud van gedeeltelijke uitkering, zzp tips, ontwikkelen ondernemersvaardigheden. Best practices uit gemeenten om anderen te overtuigen. 
 • Website ontwikkelen > SEO optimalisatie
 • Blog artikelen > co-creatie met zpp’ers opstarten
 • Aanstekelijke video content
 • Bouwen van een online community van zzp’ers uit de regio Noordoost Brabant zodat ze ook elkaar makkelijk kunnen vinden en versterken.
 • Eventmarketing: events opzetten op Eventbrite, maximaliseren deelname alle events: (5 zzp roadshows en deelname centrale zzp BOOST event in Veghel) dmv social media content en social advertising
 • Zzp app lanceren: gevonden worden, downloads/gebruikers van de app, zoveel mogelijk downloads blijven realiseren. 
 • Digitale nieuwsbrief ontwikkelen en meer inschrijvingen realiseren
 • Advertentiestrategie en -uitvoering

“Met Social Marketing Doctors hebben we ActiveCampaign geïmplementeerd voor doelgroepsegmentatie, marketingcampagnes en e-mailmarketing. Samen met de juiste contentmarketing en online advertenties weten we steeds een groot deel van onze doelgroep – zzp’ers in de regio Noordoost Brabant – te bereiken. En dat zorgt dan weer voor goed gelezen blogs, event kalenders en vooral volle zalen bij onze events door een prima top-of-mind position!”

Frank Pijnenburg

Projectleider zzp NOB BOOST 2021-2023

Case zzp NOB Social Marketing Doctors
Case zzp NOB Social Marketing Doctors
Case zzp NOB Social Marketing Doctors
Case zzp NOB Social Marketing Doctors

“Het ZZP BOOST project richt zich op ZZP’ers in de regio Noordoost Brabant. Dit project stond voor de grote uitdaging zoveel mogelijk ZZP’ers te bereiken. Door de samenwerking met de Social Marketing Dokters zijn wij er samen in geslaagd om dit project tot een groot succes te maken. De inzet van de Social Marketing Dokters heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat wij een goede en vindbare website hebben die door de gebruikers goed wordt gevonden en hoog wordt gewaardeerd. Dit geldt ook voor onze Facebook-, en Linkedin Pagina en Instagram account. De gedreven deskundigheid van de Dokters heeft tot een samenwerking geleid met een meerwaarde. Hierdoor werd het project ontzorgd en konden wij in samenspraak verder bouwen aan een mooi resultaat. De doelstelling van het project is in hierdoor op alle niveaus meer dan gehaald. de Social Marketing Doctors hebben een expertise die het project naar een hoger niveau hebben gebracht, daarnaast is het een deskundig team van mensen waarmee je prettig samenwerkt.”

Marieke Tetteroo

Projectleider Talentontwikkeling ZZP Noordoost Brabant 2018-2020