Marketing­strategie

Boost jouw merk met een krachtige marketingstrategie

Boost jouw merk met een krachtige marketing­­strategie

Bij ons begint succes met een krachtige marketingstrategie. Dat is de solide basis voor jouw optimale resultaat. We willen je graag goed meenemen in het proces om tot die strategie te komen. Daarom ontwikkelden we een infographic die onze doordachte werkwijze illustreert. Onder de infographic staan we stap voor stap stil bij het ontwikkelen van een marketingstrategie. 

In 8 stappen naar een succesvolle marketingstrategie:

 1. Intake en ontwikkelen waardepropositie
 2. Doelen stellen
 3. Doelgroepenonderzoek
 4. Merkontwikkeling
 5. Strategisch marketingplan (of communicatieplan) ontwikkelen
 6. Je online huis bouwen
 7. Start campagne(s)
 8. Meten, evalueren, analyseren, verbeteren

1. Intake en ontwikkelen waardepropositie

We beginnen met een open en transparant intakegesprek. Daarin bepalen we of we een goede match zijn. Daarna ontvang je een vragenlijst om je waardepropositie te ontwikkelen. Zo starten we het beschrijven van de unieke waarde die jouw bedrijf te bieden heeft. Die unieke waarde is gebaseerd op de meest onderscheidende waarden in de ogen van jouw doelgroepen. Vervolgens maken we een waardepropositiematrix volgens de methode van Strategizer. In onze eerste strategische sessie definiëren we jouw 5 primaire en 5 secundaire doelgroepen.

2. Doelen stellen

Tijdens een strategische sessie formuleren we de 5 belangrijkste bedrijfsdoelen en 5 belangrijkste online doelen waaraan we gaan werken. Deze doelen maken we SMART. Dat willen zeggen: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Zo kunnen we de resultaten ook nauwkeurig doormeten.

3. Doelgroepenonderzoek

Om online impact en succes te bereiken met je marketingstrategie is het essentieel je doelgroepen écht te kennen en hun klantreis te begrijpen. Zodra je weet waar je voor staat en wat je wilt bereiken is het dan ook tijd om je doelgroepen beter te leren kennen. Wij gebruiken hiervoor een bewezen vierstappenmethode die bestaat uit:

 • Telefonische interviews
 • Online vragenformulieren
 • Analyse van online gedrag
 • Toevoegen van al beschikbare data

4. Merkontwikkeling

Bij deze stap gaan we kritisch naar jouw merk kijken. Klopt het nog? Past het wel in deze tijd? Sluit het aan bij waar je voor staat en bij de manier waarop je je NU wilt positioneren? Je komt erachter tijdens een ludieke brandstormsessie. Daarbij sporen wij je aan om anders te gaan denken waardoor we sneller tot de kern komen. Na deze sessie kennen we jouw belangrijkste 4 kernwaarden en kernwoorden. Onze vormgever kan nu aan de slag om jouw visuele merk te versterken of zelfs compleet te vernieuwen.

5. STRATEGISCH MARKETINGPLAN OF COMMUNICATIEPLAN ONTWIKKELEN

Online succes komt niet zomaar aanwaaien. De juiste keuzes maken en werken met de juiste middelen, mensen en budget is essentieel. Daarom maken wij vóór we aan de slag gaan altijd eerst een uitgebreid (online) marketingplan. Zo’n plan bevat veel elementen waaronder een message house, contentmarketingstrategie, webstrategie, social media aanpak, advertentiestrategie en concurrentieanalyse. Met ons aan boord schiet je nooit meer met hagel.

6. Je online huis bouwen

Nu zijn we zover dat we jouw online huis gaan bouwen. We zorgen dat alles gereed is voor online conversie, dat alles goed en snel werkt en optimaal aan elkaar gekoppeld is. We zetten CRM- en marketing automation software klaar, bouwen landingspagina’s en ontwikkelen social media templates in allerlei vormen en maten. Nu ben je klaar om te schitteren!

7. Start campagne(s)

De basis staat en we hebben een duidelijk strategisch marketingplan. Dit is het moment waarop we een of meerdere campagnes lanceren, gericht op de gedefinieerde doelgroepen. We kiezen bewust voor een campagne-aanpak met een duidelijk begin en einde. Waarom? Dat lees je in de volgende stap!

8. Meten, evalueren, analyseren, verbeteren

Campagnes zijn ideaal om te bekijken hoe je doelgroepen op je nieuwe marketingaanpak reageren. Reageren ze op de gewenste manier? Wat gaat er goed en wat kan er beter? We meten, bespreken en onderzoeken hoe het nog beter kan zodat we in de volgende campagne het succes kunnen vergroten. In onze aanpak en samenwerking zijn we eerlijk, oprecht en openhartig. Samen leren en verbeteren we het snelst!

R’Vaarders

R’Vaarders

Communicatieadvies op strategisch en operationeel niveau. Doel is om het herstelproces van betrokkenen bij huiselijk geweld te bevorderen met de inzet van professionele ervaringsdeskundigen.
WSD

WSD

Van merkontwikkeling naar design en ontwikkeling van website. Met daarbij opbouw van een communicatieplatform en doorlopende campagne voor naamsbekendheid.
Stichting Djakoejoe

Stichting Djakoejoe

Voor Stichting Djakoejoe helpt vrijwel het volledige team van de Social Marketing Doctors mee aan o.a. meer zichtbaarheid, groter bereik en meer donaties.
Rangeerterrein

Rangeerterrein

Opzet van klantreis gekeken naar belang van de doelgroepen en zetten hierbij organische en betaalde methodes in (contentmarketing).
NVVK

NVVK

Twee landelijke campagnes op touw gezet om de samenwerking in de schuldhulpketen samen met de klant te verbeteren.
Pennings

Pennings

Organisatie van events en communicatie rondom het 150-jarig bestaan van Bouwbedrijf Pennings.
Schuldenknooppunt

Schuldenknooppunt

Van merkontwikkeling naar design en ontwikkeling van website. Met daarbij opbouw van een communicatieplatform en doorlopende campagne voor naamsbekendheid.
Wijzer in je Werk

Wijzer in je Werk

Voor Wijzer in je Werk deed Social Marketing Doctors de complete merkontwikkeling en bouwden de site gericht op leadgeneratie.

OOK EEN STRATEGISCH ONLINE MARKETINGPLAN VOOR JOUW BEDRIJF?

Wil jij ook een strategisch online marketingplan voor jouw bedrijf? Maak een afspraak voor een gratis strategische sessie van 90 minuten! In de sessie komen wij er samen achter waar jouw behoeften en mogelijkheden liggen. Je houdt er minstens een hoofd vol inspiratie aan over.

Wil je meer resultaat voor je business?

We leggen je graag uit hoe!