CASE LadyLine

klant

Franchise organisatie Ladyline zijn experts op het gebied van verantwoord en blijvend afvallen. Ze hadden een probleem met hun online zicht- en vindbaarheid. De franchises werkten niet voldoende samen. Er was onvoldoende kennis van diverse online media. Berichten hadden weinig bereik. Beeld en boodschap konden beter worden afgestemd op de diverse doelgroepen. Ook was er geen lijn in het beeldmateriaal. Het hoofdkantoor wilde franchisenemers online trainen en activeren en samenwerken stimuleren. In het Online marketing traject voor franchise-organisatie LadyLine gingen we een half jaar met vestigingen en het hoofdkantoor aan de slag!

uitdaging

Samen met directie en franchisenemers werken we aan online succes voor Ladyline. In samenwerking met Buro Zizo trainden we de franchisenemers om social media zo effectief mogelijk in te zetten op elk belangrijk moment in de ‘klantreis’. Een greep uit de trainingen: Facebook voor bedrijven, Facebook adverteren, Facebook analytics, Pinterest, Bloggen voor bedrijven.

resultaat

De berichten die nu worden gedeeld zijn met beeld en tekst gericht op 8 gedefinieerde doelgroepen. LadyLine is online veel beter te vinden. Elke vestiging heeft afspraken gemaakt hoe ze succesverhalen van klanten vastleggen en delen. Er is geen beter marketingmiddel dan een tevreden klant aan het woord laten. Deze berichten hebben een hoog organisch bereik en worden vaak gedeeld. Er worden met regelmaat berichten gedeeld. De ondernemers zijn ook lokaal actief. Ondernemers zijn blijvend met elkaar in overleg en leunen op elkaars sterke kanten. Vele handen maken licht werk!
  • Door intensieve samenwerkingen tussen de diverse vestigingen te stimuleren, wordt er meer succes behaald met minder middelen.
  • Er ontstaat een lijn in visuele uitingen, taken worden verdeeld en content hergebruikt.
  • Acties worden samen voorbereid.
  • Actieve online franchises zorgen voor grotere zichtbaarheid en meer klanten!
Social Marketing Doctors review persoonlijke foto

Nathalie Molhoek

Franchisenemer van meerdere Ladyline vestigingen

In 2014-2015 kregen we vanuit ons hoofdkantoor een uitnodiging om ons aan te melden voor een social media training. Rudy en ik stonden daar direct voor open, omdat we inzagen dat social media een steeds belangrijkere rol in onze bedrijfsvoering in ging nemen.

We merkten al dat gewone advertenties en flyers niet meer het effect hadden, dat we voorheen gewend waren. Ook zagen we dat de Facebook advertenties die we plaatsten steeds meer respons kregen. Ik doe zelf veel intakegesprekken en kreeg steeds vaker te horen: “Ik zie jullie vaak op Facebook langskomen”. Daar moeten we nog meer mee doen, dachten wij.

Het coachingstraject was erg interessant. Zelf ben ik niet zoveel met social media bezig en dan is het fijn om ins en outs te horen van mensen die daar hun vak van hebben gemaakt. Het gaf ons de mogelijkheid om hier stappen in te zetten. Rudy vond het sowieso erg interessant om hier meer mee te doen. Dat leidde zelfs tot een definitieve switch in zijn loopbaan, naar social media marketeer. Samen met Nicoline en Nathaly, de toenmalige trainers.