CASE
pennings

klant

In 2023 vierde Bouwbedrijf Pennings haar 150ste jubileumjaar. De ontdekking van een van een handgeschreven factuur uit 1873 in het archief bevestigde het oprichtingsjaar. Het bedrijf, met het motto ‘Bouwen met de mens als maat’, investeerde het hele jaar in het versterken van relaties met klanten, partnerbedrijven, onderaannemers, oud-medewerkers en huidige medewerkers en hun gezinnen.

uitdaging

Voorafgaand aan het jubileumjaar ontwikkelde de directie een ambitieus plan, wat echter een uitdaging bleek om te realiseren. Esther Gloudemans werd ingeschakeld om het plan te concretiseren. De wensenlijst werd omgezet in een jaarkalender met diverse activiteiten, waardoor er het hele jaar aandacht was voor het jubileum, verspreid over alle stakeholders.. Deze kalender werd nog voor de start van het jubileumjaar volledig uitgewerkt en nadat ook de financiën in kaart werden gebracht, kwam het programma echt tot leven. Van verjaardagsgebak tot jubileumweekend en van kerstkaart tot hekwerkdoek.

oplossingen

Esther, ervaren projectleider marketing communicatie, ging aan de slag bij Pennings. 

  • Onze vaste ontwerpster, Esther Ketelaars, maakte de speciale jubileumhuisstijl en -logo. Het logo sluit aan bij de huidige huisstijl waar Pennings, als onderdeel van BAM, een herkenbare kleurstelling in wilde houden. 
  • Deze huisstijl werd vertaald in allerlei middelen. Van hekwerkdoeken, vlaggen, banieren, beach flags tot autobestickering. En in uitnodigingen, diverse give-aways en relatiegeschenken. 
  • Alle evenementen werden voor de start van het jaar tot in detail uitgewerkt. Voor de grotere of specialistische evenementen zocht Esther samenwerkende partners en leveranciers. 
  • We ondersteunden Pennings door voor elk van de activiteiten het communicatietraject in te richten en uit te voeren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan (het verzenden van) teasers, uitnodigingen, persberichten, social media berichten en interne communicatie. Maar ook het uit handen nemen van de organisatie van evenementen: het opvragen van offertes, het maken van briefings en draaiboeken en het overleggen met cateraars, incentivebureaus en andere betrokken leveranciers.

Met al deze werkzaamheden was Esther een jaar lang de spin in het jubileumweb voor Pennings. 

resultaat

Het jubileumjaar begon met een nieuwjaarsontbijt, waar burgemeester Jack Mikkers de jubileumvlag hees. Elke volgende maand kreeg een eigen thema, variërend van een Goede Doelendag tot een Eftelingdag voor de “Pennings kinderen”. De veteranen gingen een dagje uit naar Rotterdam en Breda. Relaties en partners werden gevraagd sportief mee te vieren in een bedrijfsteam tijdens de Vestingloop of informeel mee te genieten van festival Jazz in Duketown. De jaarlijkse zomerborrel werd een extra feestelijke editie door er een foodtruck festival op eigen terrein van te maken. Het hoogtepunt was het jubileumweekend in Zuid-Limburg voor alle medewerkers en hun partners, met hints die het hele jaar door werden gegeven maar waarbij bestemming en programma tot de dag van vertrek geheim waren.

case Schuldenknooppunt Social Marketing Doctors
case Schuldenknooppunt Social Marketing Doctors
case Schuldenknooppunt Social Marketing Doctors

Foto’s gemaakt door Hanneke van Hezik fotografie

Ronnie Hauwé - Directeur Bouwbedrijf Pennings

Ronnie Hauwé

Directeur Bouwbedrijf Pennings

“Het was een geweldig jaar om nooit te vergeten. Een jaar waarin we met trots ons 150-jarig bestaan vierden, maar zeker ook een jaar waarin de basis werd gelegd voor nog véle mooie jaren die voor ons liggen. We zijn erg blij met de ondersteuning van Esther, die een belangrijke en waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de organisatie van alle activiteiten waarbij we de verbindingen tussen alle medewerkers, partners en stakeholders hebben weten te versterken. We kijken terug op een hele prettige samenwerking!”