Van koude acquisitie naar social networking en content marketing

Sinds medio 2016 begeleidt het Social Marketing Doctor’s team de specialisten in administratie en fiscaliteiten van Company in Control today (gevestigd in Heerlen). Het doel; een overstap van ‘koud laten bellen’ naar zichtbaarheid en blijvende online relaties door middel van slimme content marketing en social advertising. En niet zonder succes. Jeroen Goedbloed, fiscaal jurist, vertelt meer over de samenwerking en hun ommezwaai naar social selling.

Wat is voor jou en je collega’s de reden geweest om een start te maken met social media en content marketing?

Jeroen: “We spendeerden al een tijdje behoorlijk wat budget aan koude acquisitie en marketing via oude media. Dat liep in eerste instantie goed maar de resultaten zwakten sterk af en we kwamen tot de conclusie dat verder investeren geen zin had. We hadden echter ook nog geen goed beeld over alternatieve mogelijkheden.”

Dit horen wij, als social media specialisten, vaker van bedrijven. Weten dat er een andere manier is, prospects die de online mogelijkheden zien, maar niet over de juiste kennis en kunde beschikken om dit in de praktijk ook effectief in te zetten.

“Op Social Media waren wij alle drie niet actief , we hadden geen idee waar te beginnen. Op LinkedIn kwamen we Rudy Godding van de Social Marketing Doctors tegen. Mijn collega Marco Packbier kende hem van een vroegere werkplek – als specialist op dit terrein. Dat is ook de reeden waarom wij jullie toen hebben uitgenodigd.” zo vervolgt Jeroen Goedbloed.

Hoe keken jullie aan tegen social media, social selling en content marketing?

“Wij hadden eigenlijk geen flauw idee over de zakelijke impact en het belang van social media in het huidige (nieuwe) economie. We zagen social media nog steeds als privédingetjes en hobby’s.” zo geeft Jeroen eerlijk aan. Ook zijn collega’s Maurice Pörteners en Marco Packbier deelden deze mening.

Marco vult Jeroen aan: “Tijdens de eerste kennismaking kregen we een goede uitleg over hoe het binnen social media functioneert op terrein van zichtbaarheid creëren, maar ook het belang in het huidige tijdsbestek van kennis delen. We hadden snel door dat een passieve website niet meer van deze tijd is en dus besloten we ook om deze te gaan vervangen.”

“Het geeft energie om kennis te delen”

“Inmiddels zijn we overtuigd. Niet alleen geeft het energie om kennis te delen, ook zien we ontzettend veel waardering terugkomen van relaties. Daarnaast merken wij inderdaad dat we ook worden opgemerkt door partijen die wij eerder niet kenden. Dus ook ons netwerk neemt in kracht toe. Social Media is dus een waardevolle aanvulling gebleken.” Zo onderstreept Jeroen de kracht en het effect van hun omslag.

Hebben jullie al succes gehad met de nieuwe aanpak?

Sinds augustus 2016 heeft Company in Control today er al nieuwe relaties uit kunnen halen. “Onze zichtbaarheid is toegenomen door de social selling aanpak.” Dat is natuurlijk waar je het als bedrijf voor doet.

Een van de vennoten is Maurice Pörteners. Hij vertelt over zijn ervaring met klanten, naar aanleiding van hun nieuwe website. Deze website is ontwikkeld door Dokter Iris. “De investeringen in onze nieuwe website hebben zich al terugverdiend in nieuwe klanten. Waarbij potentiële klanten ons aangaven dat onze website bijdroeg in de afweging met concurrerende bedrijven. Wat wij ook doen is de marketing combineren met aandacht voor onze klanten. Zodat ook zij er profijt van kunnen hebben.”

Dit deden ze bijvoorbeeld al met een e-mailcampagne voor hun klant Argea. En een social media plan rond een klantcase over Hanno Automaterialen.

Hoe zien jullie ‘verkoop’ in deze tijd, het werven van nieuwe klanten?

We vroegen de heren wat de impact is van een omslag naar social selling. “Nieuwe klanten komen niet vanzelf aanwaaien. Klanten zijn ook kritisch in de keuze en beoordeling en willen dan ook weten met wie zij in zee gaan. Dan helpt het als je vaker voorbij komt en profileert met het delen van kennis en informatie. Los daarvan zijn tevreden klanten nog altijd de beste reclame.”

De heren van Company in Control today zijn inmiddels fanatiek met het schrijven van blogs. Kennis delen zit nu in hun DNA verankerd.

Waar liggen jullie uitdagingen?

Company in Control today zet flinke stappen. Natuurlijk is er nog een aantal zaken op te pakken. En daar ondersteunen wij als Social Marketing Doctors actief bij. Marco Packbier vertelt over hun uitdagingen: “We merken dat het goed uitvoeren van Social Media marketing erg veel aandacht vergt waarbij ontwikkelingen zich ook nog eens heel snel opvolgen. Het is lastig om deze ontwikkelingen te blijven volgen en steeds weer te zorgen voor nieuwe content.  Daarnaast blijft ons vakgebied ook inhoudelijk sterk in beweging. Daarin speelt ook verdere automatisering een rol. ”
Jeroen: “Advisering is een steeds groter aandeel van ons werk. Dat is een goede ontwikkeling, maar het belang van de administratie mag daarbij niet ondersneeuwen. Dat laatste is bij klanten niet altijd even goed helder. Zonder goede administratieve basis wordt het lastig om het beste advies te kunnen geven.”

Welke plannen hebben jullie op het gebied van marketing?

“Wij stemmen onze marketingplannen af met de input en adviezen van Social Marketing Doctors. Daarnaast zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met een landelijke juridisch dienstverlener.” Verbinden met andere partijen is zowel offline als online een sterke manier om te groeien. Jeroen geeft verder nog aan: Mogelijk dat we in de toekomst dus ook netwerkevents voor ondernemers ondersteunen met onze fiscale kennis als input. Daarmee zetten wij nog beter in op onze doelgroep van mkb-bedrijven.”

Met onze nieuwe marketing worden we steeds zichtbaarder bij onze doelgroep: mkb-bedrijven

Wil jij ook een gezonde online aanpak, net als Company in Control today?

Neem dan eens contact met ons op!