Al bijna een jaar draait Esther Gloudemans als projectmanager mee in verschillende projecten bij Social Marketing Doctors. In het groeiende team heeft ze een plekje gevonden waar ze helemaal lekker aan het werk is. Zo werkt ze voor klanten als Wijzer in je Werk, Schuldenknooppunt en het Rangeerterrein. En ze bracht nog wat ‘eigen’ klanten in, waaronder Bnext.nl en Bouwbedrijf Pennings in Rosmalen. 

Al jaren in ons team!

Eigenlijk draait Esther al sinds 2018 mee in ons team. Ze kwam in 2017 thuis te zitten, na een zware periode aan het thuisfront. “Nadat zowel mijn vriend als mijn zus in 1 jaar ernstig ziek werden, liep de bekende emmer bij mij volledig over. Daarbij had ik destijds een baan die veel stress met zich meebracht, veel deadlines die gehaald moesten worden.”

“Ik ben aan de slag gegaan met een coach. Om me langzaam aan weer in een werkomgeving te krijgen, koppelde mijn coach me aan Marieke Tetteroo, destijds de projectleider van zzp NOB BOOST, een klant van Social Marketing Doctors. Marieke stond te springen om ondersteuning, want die had veel werk in aanloop naar een groot evenement. Op vrijwillige basis kon ik haar helpen en dat deed ik op kantoor bij Social Marketing Doctors. Nicoline en Nathaly waren zo geduldig met me, want ik moest echt wel weer even wennen aan een werkomgeving en vooral vertrouwen krijgen in mezelf. Maar de klik, die was er direct!”. 

Bijbaan bij SMD

“Door het werk met en bij SMD, kreeg ik weer het vertrouwen in mezelf. Ik zocht en vond een baan bij een aannemer in Vinkel. Nicoline belde me een paar maanden later en vroeg hoe het ging. En of ik het toevallig leuk zou vinden om wat kleine klussen te doen voor SMD, naast mijn werk. Blogs plaatsen, de website van SMD onderhouden, dat soort zaken.” 

Vaste verkering

“Na een jaar ging ik steeds meer werk doen. Nathaly en Nicoline kregen het lekker druk; ik kon content maken voor hun klanten, websites onderhouden, redactioneel ondersteunen en zo werkte ik één dag in de week voor SMD, naast mijn baan. Vorig jaar vroegen ze echter om ‘vaste verkering’. Die los/vast relatie vonden ze toch te los. Ze vroegen of ik voor meer uur aan het werk kon bij SMD, want er was veel werk en we werkten fijn samen! Tegelijkertijd was er minder werk te doen bij de aannemer. Dus: 1 en 1 was snel opgeteld. Ik werd weer fulltime zzp-er en ging aan de slag bij SMD.”

‘Eigen’ klanten

Vanwege de lange historie die Esther al bij ons heeft, werkt ze in meer of mindere mate voor bijna al onze klanten. Via haar eigen netwerk kwamen er nieuwe opdrachten binnen, die ze als ‘Marketing Doctor’ heeft aangenomen. De eerste was Beelen.nl. Zij zijn in juni van dit jaar overgegaan op een nieuwe naam, Bnext.nl en bij die rebranding kwam flink wat werk kijken. Zowel in de praktische uitvoering als in de corporate story, die helemaal vernieuwd werd. Esther is een sparring partner voor de Marketing Manager van Bnext.nl op allerlei vraagstukken die uit de organisatie naar voren komen. Daarnaast verzorgt ze de social media kanalen en onderhoudt ze de website.

“Via via kwam ik in contact met Bouwbedrijf Pennings uit Rosmalen. Zij bestaan komend jaar 150 jaar. Dit jubileum willen ze vieren met hun (oud-) medewerkers, zakenpartners en andere relaties. Daar komt een jubileum huisstijl en branding bij kijken, het regelen van allerlei materialen en het organiseren van diverse evenementen, het hele jaar door. Welke dat zijn, kan ik natuurlijk nog niet verklappen!”

Projectmanager en event-coördinator

Esther is goed in het coördineren van projecten en houdt ervan evenementen te organiseren. En ze heeft ook veel kennis van marketing communicatie, met een werkverleden bij onder andere Intratuin Nederland en als senior communicatieadviseur bij Brabant Water. Ze werkt samen met ons als projectmanager op projecten met strategische vraagstukken. Esther is een hele gezellige humorvolle toevoeging aan het ‘assortiment’ zzp-ers in ons kantoor in de Gruyterfabriek!  

De ‘social factor’ in Social Marketing Doctors

De naam Social Marketing Doctors is heel bewust gekozen. Bij voorkeur werken we aan projecten – en voor opdrachtgevers – die de wereld een beetje beter maken: B2B’s die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben zoals ColVitro, arbeidsmarktprojecten als PIM Werkt, Wijzer in je Werk, Rangeerterrein en zzp NOB BOOST, maar ook projecten zoals Schuldenknooppunt en voor de NVVK

10% voor nop

Om onze naam nog meer eer aan te doen, doen we 10% van ons werk voor niets (of tegen kostprijs) voor goede doelen zoals: Elliz in Company, Herberg HaverleijHulp aan Oekraïne en meer. 

Daarnaast zijn we al een tijdje lid van Stichting AANtWERK; een platform waar werkgevers elkaar inspireren over inclusief ondernemen. Dat we nu zelf Wendie in dienst hebben genomen past bij ons als sociale ondernemers. Het maakt wat ons betreft het cirkeltje rond.