5 tips voor meer effect met je content marketing met passend beeld

Contentmarketing is geen contentmarketing zonder mooie visuals

Hoe goed passen de afbeeldingen die jij gebruikt bij de rest van je online content? Net zo goed als een mooi zittende jurk? Of meer als een slobberig bankhangpak? Afbeeldingen, bewerkt of puur, ook wel visuals genoemd, worden vaak als laatste toegevoegd. Zonder er echt over na te denken. Een gemiste kans! We leggen je graag uit waarom afbeeldingen zo belangrijk zijn voor je contentmarketing. 

Contentmarketing met sprekende afbeeldingen

Afbeeldingen hebben niet als doel je site, jouw emails, jouw facebook te verfraaien. Natuurlijk, het oog wil ook wat. Afbeeldingen voegen meer toe. Ze moeten dat ook wel echt, iets duidelijk maken. Ze moeten eigenlijk ‘spreken’.

Wat maken jouw afbeeldingen duidelijk?

Kijk eens terug naar de afbeeldingen die jij hebt gebruikt. Neem ze eens kritisch onder de loep. Maken de afbeeldingen iets duidelijk? In een oogopslag duidelijk waar je voor staat, wat je wil zeggen?

Enkele goede voorbeelden:

Hier zie je meteen wat er bedoeld wordt. De look & feel klopt!
En hier zie je meteen twee voorbeelden van hoe het niet 100% matcht:

Welke foto’s nou wel gebruiken?

Tips zoals “dit niet doen, dat niet doen”, daar heb je weinig aan. Ik geef liever tips over hoe het wel kan. Creatief zijn, kansen zien en oplossingen bedenken. Daar sta ik voor. En ze natuurlijk benutten.

Tip 1: zorg dat je tijdens jouw verhaal al noteert (al is het in jouw hoofd) wat voor beeld er bij past. Aan welke persona (zie mijn blog over doelgroepen) denk je? Welk tafereel zie je voor je? Welke omgeving? Welke stijl?

Tip 2: Bewerken is prima.Zo kan een foto helemaal in jouw verhaal passen. Werken met filters is leuk. Dat is wat instagram zo cool maakt. Als ‘leek’ maak je van een foto een pracht visual.

Tip 3: Gebruik bij voorkeur eigen foto’s. Zelf gemaakt van passende settings, mooie gebieden, typische items, jouw klanten… of – beter – laat ze door een professional maken. Laat het wel jouw foto’s zijn, redenerend vanuit jouw doelgroep. Bespreek dit vooraf met de man of vrouw achter de camera.

Tip 4: Toch andere afbeeldingen gebruiken? Let op dat niet elke foto zomaar te gebruiken is, vanwege de kwaliteit en de rechten. Bij unsplash.com is de afbeelding die jij zoekt misschien wel te vinden.

Tip 5: Houd je aan de basis: de juiste afmetingen (voor facebook bijvoorbeeld) doen wonderen, een goede kwaliteit (wel snel weer te geven) en voeg jouw look, jouw feel toe. Filters kunnen, maar zeker een slogan of citaat die past in jouw huisstijl. En jouw logo niet te vergeten!

Afbeeldingen die matchen: contentmarketing die klopt als een bus!

En als je dat toepast, of laat doen door iemand wiens passie dit is, dan matchen de afbeeldingen met jouw boodschappen. Dat spreekt de kijker aan en die wordt zo sneller fan, sneller lid, sneller klant.

Wil jij dit ook? Laat mij jou helpen en zichtbaar maken!