Waarom zijn de Social Media Dokters zo effectief voor Tech-, bouw-, installatie- en machinery bedrijven?

Openheid, vertrouwen en delen van kennis als basis voor een goede samenwerking

Rudy interviewde Nicoline: Expert B2B content marketing in bouw, constructie en machinery

“Ik houd van nerds en zij van mij. Ik ben dan gek op de uitdaging die B2B content marketing met zich meebrengt”, Dokter Nicoline ten voeten uit. Binnen de Social Media Dokters is zij een van de drijvende krachten. Zij bewaakt strategie, is een belangrijke sparringpartner voor collega’s en klanten en is met haar jarenlange ervaring binnen internationale B2B omgevingen een expert in content marketing voor B2B bedrijven. Ze vertelt in dit artikel over het vinden van de juiste klanten.

Bekijk hier het LinkedIn profiel van Nicoline Maes

Hoe vinden klanten de Social Media Dokters?

“Vaak vinden die klanten ons”. In veel gevallen worden wij als Social Media Dokters aangedragen door bestaande klanten. “Ook vraag ik bedrijven die ons werk kennen, of ze nog andere bedrijven weten die onze hulp en expertise kunnen gebruiken”. Maar, Nicoline doet natuurlijk ook aan milde outbound sales.

“Ik zoek actief contact met relevante prospects, zoals multinationals in een technische B2B omgeving, bij voorkeur in de bouw-, installatie-, techniek of machinery. Daar mag je snel een offerte maken als je hen met de juiste argumenten benadert.” Kun je hier een voorbeeld van noemen? “Als marketingbureau begrijpen we BIM Revit marketing; teken files van bouw producten. Iets wat zeer specifiek is voor de B2B bedrijven in bouw- en constructie. Voor onze klant Wavin Group hebben we slimme content thema’s bedacht toen zij in mei 2016 hun BIM Revit files lanceerden. En niet zonder succes, ze domineren de eerste pagina van Google met organische content. Daar zit dan ook een hoop doordachte content achter die ervoor zorgt dat onze klanten op specifieke onderwerpen de eerste pagina van google domineren.” Iets waar de meeste B2B bedrijven behoefte aan hebben.”

 

Ervaring in B2B Content Marketing en Online Marketing

En dan kiezen ze voor een marketing bureau met focus op digital marketing, met ervaring in technische content marketing. Ze willen graag voorbeelden zien van andere bedrijven waar we voor gewerkt hebben en nog voor werken. Ons hele portfolio is online, we hebben een proven track record, dat zet deuren open. “Ze komen bij de Social Media Dokters vanwege onze goede reputatie in het content marketing strategie, onze internationale ervaring en bewezen effectieve aanpak.”, zo geeft Nicoline aan.

“Ik houd van nerds en zij van mij”

…zegt ze liefdevol. “Echt, het klikt gewoon goed. Zowel zakelijk als privé trouwens. Ik heb twee lange relaties, eerst met een werktuigbouwkundig ingenieur en nu met een bedrijfskundige. Persoonlijk ben ik goed in staat mij in deze groep in te leven, ook al ben ik qua type eerder tegenovergesteld. Ik begrijp ze en kan vanuit dat begrip en ervaring de juiste keuzes maken. Ik hou van de diepgang die nodig is bij tech bedrijven en kan goed omgaan met meer gesloten techneuten en professionals. Juist die polariteit die we in onze basis hebben werkt als een katalysator om prachtige content uit het bedrijf te trekken. Mijn beste klanten bedrijven zitten vol tech nerds.”

Technische B2B bedrijven hebben de voorkeur van Nicoline Maes: BIM Revit online marketing, omni-channel content voor bouw en machinery, content over circulaire projecten, blue economy en sustainability, ze draait er haar hand niet voor om.

Wat is essentieel in een eerste gesprek met een potentiële klant voor de Social Media Dokters?

Nicoline Maes: “Dat zijn 3 punten”.

  1. Openheid en vertrouwen;
  2. Delen van kennis. Gericht zijn op de lange adem, niet direct resultaat verwachten. De ruimte krijgen om samen iets moois op te zetten. Want, zo kom je mijn inziens tot de beste resultaten;
  3. Uitwisselen van passie en enthousiasme over je vak, diensten en of producten. Tweerichtingsverkeer.

Dokter Nicoline is binnen de Social Media Dokters de persoon die de opzet van offertes mede samenstelt en bewaakt dat geboden wordt wat de klant verwacht. Van groot belang is ook verwachtingen management: in een offerte bieden wat je waar kan maken. “Onze offerte is gebaseerd op een standaard aanpak die werkt”. Ze legt dit verder uit.

We gaan eerst de diepte in met positioneren en een goed plan. Daarna begint het uitvoerende werk pas. Het plan is de kaart, daarna begint de reis.

Content die overtuigt, daar zoeken B2B prospects naar. Het is noodzakelijk een goed geoliede content machine te ontwerpen.

 

Ben jij professional of marketeer in een B2B omgeving?

Als B2B organisatie neemt content marketing en de digitale transformatie een belangrijke rol in, in de hedendaagse zichtbaarheid en bedrijfsvoering. Wil jij meer weten over de mogelijkheden met B2B content marketing voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Dokter Nicoline voor een oriënterend gesprek.  

 

Nicoline schreef eerder het artikel ‘Een goed geoliede B2B content-machine draagt bij aan keiharde sales!’, over waarom je het coachen van inhoudelijke professionals hoog op de agenda moet zetten.