What do you want? What do YOU want? What do you REALLY want? What do you WANT?

Stel de juiste vragen aan je prospects

Oke oke, enigszins “geleend” uit de film ‘The Notebook’. Maar het fascineert me mateloos. Want het is zo interessant. En het is zo ontzettend moeilijk om te beantwoorden. Want wat is nou de vraag achter vraag en welke vragen stel jij aan je prospects om erachter te komen wat deze ECHT wil?

Door vooral te luisteren en door te vragen, kom je veel te weten. Als ondernemer, als social marketing doctor en ja ook als mens. Dus eens stoppen met zenden van (social media) berichten, stoppen met te vertellen en dat ook nog vooral over jezelf.

Maar waarom dan?

Waarom je de waarom vraag moet stellen aan je prospects?  Omdat je moet weten wat de persoon tegenover je, aan de telefoon of in de online conversatie werkelijk wil. Wees een eerlijk, hoe vaak vraag jij door op social media? Begin bij de volgende update eens niet met het benoemen van allerlei oplossingen of producten, door wie en voor welk tarief. Maar begin eens bij het waarom, bij de echte behoefte van de klant. Daar ligt bijna altijd het interessante stuk. Waar doet het werkelijk pijn? Welke pleister kunnen de Social Marketing Doctors daarvoor uit hun dokterstas trekken?

Welke vragen je gewoon kunt stellen aan je prospects

De vragen die je aan de prospect, klant of collega kunt stellen, zijn bijvoorbeeld:

  • Waar zet jij ’s morgens de wekker voor?
  • Wat is het fijnste compliment dat je ooit hebt gekregen? Zakelijk of prive? Dat maakt eigenlijk niet eens uit. Maar de zakelijke complimenten waar ze trots op zijn, wil ik in ieder geval zeker weten.
  • Wanneer zou jij tevreden zijn? Dan kun je gelijk de verwachtingen over een weer gaan managen. Dat is hartstikke belangrijk want dan houd je de communicatie open en transparant.
  • Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? Wat ben je dan aan het doen? Op welke wijze? En met wie? Waar wil je dan graag staan.
  • Waarom doe je eigenlijk wat je doet?

Wat doe je met je contentmarketing en social media, nu je het antwoord op de vragen aan je prospects hebt….

Als je vervolgens weet wat jouw beoogde klant blij maakt, kun je daar op anticiperen. Welke pleister, verband of infuus maakt die mix die jouw klant happy maakt. Want jij weet dat! Je hebt door al die vragen ontdekt wat je klant drijft, je bent geïnteresseerd en hebt daarom al die vragen gesteld, de klant voelt zich gehoord en is geïnspireerd omdat hij werd gedwongen na te denken over zijn bedoelingen. Hartstikke gaaf. Er ontstaan verbinding, enthousiasme en een zakelijke samenwerking.

Haal je er niet direct een opdracht uit, dan weet je wel wat jouw doelgroep wil. Super handig. Jij hebt inmiddels weer volop inspiratie voor je social media berichten.

Succes!

Social Marketing Doctors denken graag mee met al je internet marketing vragen. We houden doorlopend spreekuur op Facebook, dus heb je een vraag, stel die dan! Vertel ons wat je wil, wat je ECHT zou willen.