CASE
Wavin

klant

Wavin is Europees marktleider in oplossingen voor duurzaam beheer van regenwater, drinkwater, gas en afvalwater. Ook levert Wavin energie-efficiënte verwarming en koeling van gebouwen, elektro, telecom en industriële toepassingen.

Voor Wavin was content marketing een containerbegrip: het team wist dat ze ermee aan de slag moesten, maar wisten niet goed waar te beginnen. Er was behoefte aan een heldere strategie en aan content creatie voor de gekozen kanalen: Blog, LinkedIn, Twitter, Facebook en Instagram.

uitdaging

We zijn eerst begonnen met het maken van een strategisch plan. Hieruit rolden bovenstaande kanaalkeuzes. Omdat het bedrijf drie belangrijke, maar zeer verschillende doelgroepen heeft, hebben we content categorieën en thema’s bedacht, passend bij de klantreis van elke doelgroep. We schreven de nieuwsitems voor Wavin Group (in het Engels) die vervolgens door Europese vestigingen konden worden vertaald. De kanalen van Wavin Group dienden als voorbeeld voor de teams in de landen. Vanaf februari 2016 tot nu is vrijwel alle content op wavin.com/news door ons geschreven.

Marketing campagnes
Wavin organiseert met regelmaat gerichte marketingcampagnes op een van hun drie doelgroepen. Wij hebben ons ingezet om deze campagnes ook online uit te rollen middels blogs, advertentiecampagnes en social media kanalen. Voor Gear Up I en II hebben we doelgerichte content en advertenties ingezet met als primaire doel: loodgieters in het CRM. En niet zonder succes!

Een andere belangrijke campagne was de stormwatermanagement campagne, waarbij we Wavin op de kaart hebben gezet als thought leader en solution provider. Alle online materialen voor de wavin.com/toolkit zijn door het Social Marketing Doctors team ontwikkeld.

resultaat

  • doelgroepen in CRM
  • meer leads
  • meer webtraffic
  • uitbreiden online community
  • er wordt meer gedacht vanuit oplossingen
  • influencer marketing: content ge co-creëerd met belangrijke influencers
  • Wavin heeft een menselijk gezicht gekregen
  • er komen vragen binnen via social media
  • blog content draagt bij aan verbeterde Google ranking

> 10K

loodgieters bereikt

7 van de 10

best gelezen artikelen ontwikkeld

+50%

Facebook volgers

Emiel van den Boomen

Marketing Manager, Wavin Group

“What I love about Nicoline and her approach is her untiring enthusiasm to bring the social media performance of our company to a higher level. Nicoline doesn’t take no for an answer and always quickly finds ways to solve problems or embrace new challenges. She is a real people-person, understanding the untapped value of employees when it comes to social media and social selling. Her drive to improve the company is infectious and for sure has opened the eyes of many within our company.”