Social Marketing Doctors

VLNR 🙂 Nicoline Maes en Nathaly van Grinsven

Op 1 januari 2019 zijn wij – Nicoline Maes en Nathaly van Grinsven – officieel gaan samenwerken als Social Marketing Doctors. 2 mensen met een hele andere achtergrond die samen een bedrijf beginnen. Het was leuk, spannend en het voelde bijna als een huwelijk; en misschien is het dat ook wel een beetje. Een zakelijk huwelijk dan. We zijn nu bíj́na een jaar verder. Wat hebben we nou meegemaakt, wat hebben we geleerd en wat zijn onze plannen voor 2020? We delen het graag!

De start

2019 voelde als een nieuwe start. Natuurlijk werkten we al enkele jaren samen. In periodes heel intensief en soms gingen we ook ieder weer meer ons eigen pad. Maar toch wilden we ook officieel gaan samenwerken onder het mom van “in je eentje ga je sneller en met zijn tweeën kom je verder”. Allemaal makkelijk gezegd maar het heeft best veel voeten in aarde gehad. Ook om de administratieve kant van een nieuw bedrijf op te richten en je “oude” bedrijf af te ronden. Klanten moeten worden geïnformeerd. En tja “wat zijn we nu eigenlijk”? Het was best zoeken naar de welbekende pitch. Inmiddels weten we het. We zijn een allround marketing buro in Den Bosch met een specialisme in online marketing. Zo dat ei hebben we gelegd.

Onze klanten die we hadden, zijn met ons mee gegaan en we hebben er alles aan gedaan om die samenwerkingen te koesteren. Dat is gelukt. Zo mochten we ook veel nieuwe klanten verwelkomen. En dan is het ook gewoon wennen om ipv in je eentje aan de slag te gaan, wil je er voor zorgen dat je compagnon ook is geïnformeerd en meewerkt. Want op die manier zijn we de klant nog beter van dienst en wordt het op te leveren product beter. Is hartstikke leuk maar we moesten er wel op letten om dat niet te vergeten.

De soort klanten die we kregen hadden een andere behoefte dan wij gewend waren te geven. We werken veel op retainer-basis en in 2019 hebben we vooral afgekaderde opdrachten gekregen.

Onze plannen

In 2020 gaan we alles wat we geleerd hebben toepassen. We noemen even wat voorbeelden:

  • we brengen ons boek Push Paradox uit (houd je mailbox in de gaten voor het lanceringsfeestje)
  • we blijven leren. Niet omdat we alles zelf willen of gaan doen, maar om wel te kunnen beoordelen of de goede dingen goed gebeuren.
  • we blijven samenwerken met ons team aan professionals, die we ook nog eens superleuk vinden (altijd handig en gezellig op de borrels)
  • we blijven onze huidige klanten koesteren
  • we gaan weer veel nieuwe klanten verwelkomen die ons ook weer veel gaan leren
  • afspraken met klanten nog beter vooraf maken en vastleggen zodat de verwachtingen over en weer overduidelijk zijn – dus nog kritischer op onszelf en elkaar zijn
  • onze .nl en .com websites verder uitbouwen en optimaliseren

Het toetje

Weet je wat we ook deden in 2019? We hebben een business coach in de arm genomen. Hartstikke goed om samen te kijken naar je bedrijf en de toekomst. In het voorjaar verhuisde de coach naar Italië, onder de rook van het mooie Lucca. Wat een feest! Wij aarzelden geen moment en hebben onze afsluitende afspraak met werksessies laten plaatsvinden in Toscane! Wat een feest!

During working with Social Marketing Doctors, I experienced that the are highlyexperienced marketeers. Their knowledge, enthusiasm and approach on projects is fascinating. I recommend SocialMarketing Doctors for result driven marketing challenges. – Stef van Boekel

Weet je waar we vooral zin in hebben? In 2020!