Ik wil bedrijven en ondernemers stimuleren om die sprong in het diepe te wagen die zo spannend lijkt

Eind 2014 maakte ik kennis met Nathaly van Grinsven. Dat was net als bij Nicoline tijdens het coachingstraject dat we bij de Ladyline filialen volgden. Eerlijk, in het begin vond ik haar wat stil. Nou, daar ben ik wel op terug gekomen! Die Nathaly is verre van stil… Ze is een kei in haar vak. Betrokken bij de zaak. Direct en eerlijk, betrouwbaar. Verstand van marketing, de oude vorm en de nieuwe.
Inmiddels is zij ook een van mijn collega dokters bij de Social Marketing Doctors. Een toegewijd arts, met verstand van marketing, PR en communicatie. Ik heb ook aan Nathaly 9 vragen gesteld. Maak nu kennis met Nathaly!

1. Wat is jouw (marketing)passie?

Mijn passie is de ondernemer / bedrijf zelf. Wat heb jij voor moois, wat los je op en waarom. Mensen en bedrijven uit hun comfortzone lokken en ze laten stralen in waar ze goed in zijn. Sta voor wat je doet en laat dat zien!  Ik wil bedrijven en ondernemers stimuleren om die sprong in het diepe te wagen die zo spannend lijkt. Daar wil ik in begeleiden, zodat het niet sprong in het wilde weg wordt maar met een weloverwogen en doordachte strategie.
Niet springen is geen optie: als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

2. Hoe is die passie bij jou ontstaan?

Ik denk dat het voortgekomen is uit een belachelijke nieuwsgierigheid. In het altijd het naadje van de kous willen weten. Als kind al zocht ik dingen op die ik niet snapte. Destijds nog in de Winkler Prins he 🙂 Ik houd van uitdagingen en het leren van nieuwe vaardigheden en inzichten. Deze kwaliteiten gebruik ik weer bij iedere klant opnieuw.
Op een bepaald moment in mijn leven kwam ik terecht bij een bedrijf wat mobiele telefoons distribueerde naar resellers. Op dat moment was er een marktpenetratie van 8% en die business is, as we know, totaal en bijna onbeheersbaar gegroeid. Van deze onstuimige tijd in een dynamische markt heb ik enorm veel geleerd, veel mensen leren kennen en daar ben ik nog iedere dag blij mee.

3. Welk aspect van interactieve content marketing is volgens jou een must-do voor ondernemers?

Dat is een lastige. Ik ga toch voor het gebruik van pakkende visuals om de doelgroep te prikkelen, uit te nodigen en uit te dagen. De inhoud moet natuurlijk kloppen en de boodschap glashelder. De visual is zo’n kers op de slagroom, waardoor mensen echt overgehaald worden om door te kijken of lezen.

4. De Social Marketing Doctors Nathaly van Grinsven, waarin is zij gespecialiseerd?

Ik ben een marketing generalist. Mijn specialisatie is verbanden leggen tussen de diverse (offline en) online middelen om campagnes succesvol te laten zijn. Ik houd graag een totaal overzicht en dat komt hier prima van pas. En ik profiteer van het feit ik jarenlang bij een corporate heb gewerkt. Ik snap dus de wegen bij zowel de kleine flexibele organisatie als bij een groot internationaal bedrijf.

5. Ben je altijd online?

Nou wel vaak eerlijk gezegd. Voor mijn werk, werk ik eigenlijk al volledig in de cloud dus dat is al online. En voor mijn klanten houd ik ook social media kanalen bij en zoek ik online de verbinding voor interactie. Persoonlijk, ben ik vooral into Facebook, WhatsApp en Pinterest.

6. Welke vraag wil je stellen aan de lezers?

Ik zou graag willen weten waar ze van dromen. Wat is de punt op de horizon? Waar wil je naar toe? En wie heb je om je heen om je daarbij te helpen? Niet dat dat nou perse de Social Marketing Doctors moeten zijn, maar alle ondernemers hebben mensen om zich heen nodig die hun bij de les houden. Die zorgen dat ze focus houden. Dat kan een boekhouder zijn, je vriendin, een coach of een strateeg. Of toch stiekem de Social Media Dokters 😉

7. Welke plannen heb je voor de komende jaren?

Mijn plan is om te koesteren wat we hebben opgebouwd met Social Marketing Doctors en dit verder uit te bouwen. Met Social Marketing Doctors wil ik graag een stap maken naar een inspirerend online platform waar de lol en professionaliteit van af knalt en waar we de komende jaren geld mee kunnen verdienen. Én vooral heel veel plezier hebben en genieten!

8. In welke ontwikkeling wil jij je verdiepen?

Dit is een persoonlijke ontwikkeling. Ik wil graag nóg meer en intensiever met collega-zzp’ers samenwerken om nog meer klanten te kunnen bedienen. Sámen groeien, sámen geld verdien en sámen successen boeken en dát vieren.

9. Heb je tot slot 1 tip voor ondernemers vanuit jouw specialisatie?

Dit is meer een tip van een ondernemer aan een ondernemer:
Zorg voor een adviseur die je spiegelt, adviseert, meedenkt, bij de les houdt, je inspireert en prikkelt! Een adviseur die met je meespringt.