Je huis sneller verkopen voor lagere kosten

 Je gaat je huis verkopen. Nou ja, er staat in ieder geval een bord in de tuin. En behalve dat bord belooft de makelaar “er alles aan te doen” om je huis in de schijnwerpers te zetten. Maar is dat ook wel zo?

Er staan op dit moment in Nederland ruim 200 duizend woningen te koop volgens Huizenzoeker. Tja, hoe ga je daartussen opvallen? Wordt jouw doelgroep wel bereikt met de tools die de makelaar inzet? Huizenverkoop is vaak nog echte pushmarketing, zonder mensen uit de doelgroep ‘in hun hart’ te raken. En dat is juist wat je wilt: mensen raken op emotie.

Mijn specialisme is ondernemers zichtbaar maken. Dat doe ik door te zorgen dat jouw online presentatie zo optimaal mogelijk is. Daar ondersteun ik je bij, in veel gevallen ontzorg ik je zelfs. Tips geven, informatie delen, net als ervaringen en kennis. Dat vind ik vanzelfsprekend. Hier volgen vier tips hoe het niet moet.

Makelaarsbord

Zet een bord in de tuin, of plak een bord op je raam. Hoe groot is de kans dat de potentiële koper van je huis ’toevallig’ langsrijdt? Juist. Praktisch nul.

Standaardadvertentie

In elk lokaal weekblad vind je wel een pagina of zelfs een hele sectie met het aanbod van een of meer makelaars. Jouw huis op één pagina met andere huizen, met jouw concurrenten! Niet echt een goede verkoopstrategie vanuit jouw perspectief …

Makelaarswebsite

Hier geldt eigenlijk hetzelfde als voor een advertentie. Het is eenheidsworst. Jouw huis springt er niet uit en krijgt net zoveel aandacht als alle andere huizen in het aanbod. De makelaar maakt het per slot van rekening niet uit welk huis hij verkoopt.

Huizensites

Dit is misschien nog wel erger dan een makelaarswebsite … Nu moet je ook nog ’s concurreren met het aanbod van andere makelaars, met nog meer huizen in jouw categorie en prijsklasse!

Hoe het wel moet

Hoe je je huis dan wel verkoopt? Door een gerichte (targeted) campagne, met een glasheldere boodschap die potentiële kopers aanspreekt en via de juiste (socialmedia)kanalen bij hen terechtkomt. Waarom geen eigen website voor je huis, met een blog en socialmedia-integratie?

Makelaars schieten met hagel. Wil je met scherp schieten? Laten we dan in contact treden en samen kijken hoe we jouw huis snel en voor de juiste prijs kunnen verkopen. Voor een fractie van de kosten van een makelaar.