4×4 = 1 multidisciplinair online marketing dreamteam: de Social Marketing Doctors

“Teamwork makes the dreamwork” zegt dokter Nathaly altijd, en in de sociaal medisch kliniek van de Social Marketing Doctors is dat ook echt het geval.

De Social Marketing Doctors genezen inmiddels alweer een aantal jaren social mediale  en online marketing kwalen van MKB bedrijven o.a. tijdens het gratis spreekuur op Facebook. Maar hoe komt zo’n initiatief nu tot stand? Dit blog vertelt je over hoe het allemaal begon.

Nathaly en Nicoline

De eerste samenwerking ontstond tussen Nathaly van buro Zizo en Nicoline van Nicoline Maes New Media bij het (inmiddels opgeheven) Bossche ondernemerscollectief OndernemersRijk. Tijdens een heisessie in oktober 2013 werd aan leden gevraagd om de Gallup Strenghts Test te doen. Op basis van tegengestelde strenghts werden leden in groepen ingedeeld. En daar zat ik (Nicoline) letterlijk tegenover Nathaly. We hadden een sterke mening over elkaar. Nathaly: “Ik vond Nicoline dominant en drammerig, een allesweter met een grote mond.” En…Tsja wat vond ik over Nathaly, stil, niet te peilen een beetje flegmatisch, ik wist niet wat ik aan haar had. En toen lieten we, tijdens een prachtig open gesprek, elkaar het achterste van de tong zien. We bleken veel gemeen te hebben en zagen dat onze sterke kanten, ervaring en kwaliteiten elkaar uitstekend aanvulden. Een vruchtbare samenwerking tussen twee tegenpolen kwam tot stand.

Nathaly, Nicoline en Rudy

In november 2014 starten Nathaly en Nicoline het trainingstraject voor de franchise-organisatie Ladyline. Rudy Godding was een van de deelnemers. Samen met zijn vrouw Nathalie heeft hij de vestigingen in Hoensbroek en Sittard. Al snel zagen wij de enorme online power van Rudy. In april 2014, nadat Rudy een serie prachtige ‘branded’ social media afbeeldingen had gedeeld zei ik “je hebt echt talent Rudy en niet alleen voor het maken van pakkend beeld, je raakt een snaar, je snapt social media als geen ander” Rudy aanradend om dit, naast zijn werk voor Ladyline, als professional op te pakken. Bij Rudy viel er het kwartje en al snel zag zijn bedrijf socialmediadokters het licht, en groeide ons team met alweer een mooie professional met unieke kennis vanuit zijn eigen bedrijfservaring.

Nathaly, Nicoline, Rudy en Sandra

In maart 2015 klopte Sandra Vonk op het raam bij kantoor 7225 in de Gruyterfabriek in Den Bosch. Nicoline en Sandra hadden elkaar ontmoet toen Sandra haar geesteskind de Nieuwe Winkel in Den Bosch nog had. Sandra: “het lijkt me zo leuk waar je allemaal mee bezig bent, zou ik met jou mogen meelopen zodat ik het vak van jou kan leren.” Sandra begon als een soort stagiaire, maar al na twee maanden draaide ook zij mee in het team.

Vanuit de behoefte om ook als viertal naar buiten te kunnen treden, gingen we op zoek naar een leuke naar voor ons ‘collectief.’ Tijdens een ‘durft te vragen’ sessie bij een netwerkevent vertelde ik dat we op zoek waren leuke naam. Het was Marc Cuppens die met de naam de Facebook Dokters op de proppen kwam. Vandaaruit ontstond het idee om ipv content marketing, ons te richten op het beantwoorden van vragen tijdens het social media spreekuur.

De kracht van onze samenwerking: humor, persoonlijk, ondersteunend, vertrouwen, jezelf zijn, jezelf niet te serieus nemen en altijd willen leren

Voor wie werken wij dan?

Naast het spreekuur werken (en werkten) we als groep samen voor prachtige B2B bedrijven als: Rioned, Edelman, Casa Vivante, Motortourer, Heinz de film, Wavin, Submarine Channel, de Fitste Wijk, Babywatcher, Clinical Medical Staffing, Valyra, VVAO, Wowdeal. Daarnaast heeft elke dokter ook nog eigen patiënten in zijn/haar prive kliniek.