Een goede online video raakt jouw doelgroep!

door Marieken Smeets-Bielars van VideoNova

Iedereen roept het. Online video wordt dé marketing tool voor de toekomst. Maak gewoon een filmpje en je krijgt meteen meer bezoekers naar je website….. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw filmpje veel hits krijgt?

Hoe grijp je de aandacht van je klant?

De beste video’s vertellen een persoonlijk verhaal, iets dat de kijker aanspreekt, een filmpje waar emotie een grote rol speelt. Dan moet je niet meteen denken dat je van een filmpje van een schoenenwinkel in huilen uit moet barsten. Een filmpje kan je ook laten lachen, verbazen, glimlachen, ontroeren, alles zolang het maar niet gaat vervelen. Zorg ervoor dat jouw verhaal, jouw doelgroep raakt.

Klanten beslissen in de eerste 8 seconden of ze een filmpje af kijken, of niet

Heb je je dit al eens gerealiseerd? Dat maakt al dat een gewoon ‘snel’ geschoten filmpje vaak niet effectief zal zijn. Mijn eerste tip is dan ook: Zorg dat de eerste 8 seconden meteen pakkend zijn.

  • Tip 2 Tags – De meeste mensen plaatsen twee of drie tags bij hun filmpje, maar dat is niet genoeg. Als je je doelgroep wilt bereiken heb je er tussen de 15 en 25 nodig. Neem je doelgroep in gedachten en bedenk welke zoekwoorden zij gebruiken.
  • Tip 3 Beknopte Titel – Dit is misschien wel een van de moeilijkste dingen om te bedenken, want je wil meteen zeggen waar je filmpje over gaat.  Dus stel je de volgende situatie voor. Jij staat aan de ene kant van een drukke weg, een goede vriend aan de andere kant. Hij vraagt ‘WAAR GAAT JE FILMPJE OVER’? Wat schreeuw je dan terug en hoe zorg je dat hij oversteekt?
  • Tip 4 Miniatuur – Het internet is een zeer visueel ingesteld medium. Dus als je eenmaal mensen zo ver hebt dat ze je video zien, moet je ze nog eens overhalen om de video daadwerkelijk te bekijken. Dat doe je met een miniatuur. Zorg dat dit een aantrekkelijk plaatje is en niet een door you-tube geselecteerd plaatje.

Heb je hulp nodig bij het maken van een goede online video? Neem dan contact op met mij, Marieken Smeets-Bielars.

Ik zorg dat jouw verhaal jouw doelgroep raakt!

Gastblogger Marieken Smeets-Bielars is de videopartner van Social Marketing Doctors Onze gezamenlijke passie is ondernemers zichtbaar maken. Dat doe ik door ondernemers te presenteren op social media, de vindbaarheid groter te maken en structuur in de marketing inspanningen aan te brengen. Marieken maakt ondernemers zichtbaar door een video te maken die de doelgroep ook echt raakt. Ook VideoNova zit in een zichtbaarheids traject. We hebben tenslotte allemaal een spiegel nodig.