Wiskunde, ik?

Voor wie mij kent, weet dat wiskunde niet mijn sterkste vak was. Ik bedoel dan ook niet het rekenkundige delen en vermenigvuldigen. Wat bedoel ik dan wel? Menselijk en zakelijk delen. En daardoor meer bereiken dan je in je eentje kan.

Samenwerken, elkaar helpen – dat doe je met top content marketing

Het nieuwe werken is samenwerken. Dat is misschien geen nieuws, maar uit eigen ervaring weet ik dat dit beter voelt, beter werkt en betere resultaten geeft. Niet direct in de euro’s denken, maar investeren in relaties, investeren in jezelf, investeren in elkaar. Leren met en van elkaar. Elkaar helpen door eigen sterke punten in te zetten. Geholpen worden met de sterke kanten van een ander.

Een voorbeeld van zo een samenwerking ervaar ik zelf. Al meerdere jaren help ik bedrijven met een mix van sales en marketing. Alleen, niet met een focus op deze activiteit en niet vanuit mijn passie. Het was dan ook altijd wel een struggle. Want, hoe kan ik nou (dat weet ik achteraf) de juiste snaar raken, als ik die bij mij nog niet eens geraakt heb?! Dat gaf mij dan ook altijd een onbevredigend gevoel. “Ik vind het leuk, maar waarom levert het niet op wat ik mij bedenk, wat ik wil?”.

Social media en content marketing traject met de Social Marketing Doctors

Bij het bedrijf dat ik samen met mijn partner Nathalie leidt, twee Ladyline filialen, werd gekozen voor een ‘social media coaching’ traject. Hier stond ik direct 10000% achter. Ik geloof hier al lang in, weet dat het werkt en zag dat ook zelf steeds terug. Alleen: zonder de juiste focus haal je geen consistente resultaten…. Ik voelde me direct happy, ik pikte alles snel op, het was eigenlijk meer finetunen. En toen postte de bewuste coach (Nicoline Maes) in een besloten groep rond dit thema een reactie op iets dat ik had geplaatst: “Je hebt hier echt talent voor, je weet goed de beelden te maken bij de boodschap, met dat talent moet je iets doen!“.

Dus werd ik de feel good coach….

Ik voelde me eerst gevleid. Ging bijna blozen. Dacht van: “ja, dat ik het wel snap, begrijp ik ook, maar talent?”. Toch maar eens goed over nadenken. Bij mij is dat dan meer van dingen uitproberen, dan van nadenken. “Ja, ze heeft gelijk!”. Ik werd de feel good coach. Alleen, die snaar… nog niet helemaal geraakt. Wel direct een aantal geïnteresseerden, zelfs al projecten om bij aan de slag te gaan!

Een gesprek met Jaap Hooijschuur, die via Leni Rutzerfeld op mijn pad kwam, over een conceptverandering met up-to-date uitingen voor zijn praktijk (persoonlijke ontwikkelings coach) liet mijn ogen helemaal open gaan. Wijd open! Een inspiratiesessie op een heide bij Oisterwijk zorgde dat bij mij de snaar geraakt werd. “Mijn passie is ondernemers zichtbaar maken!”. Ik sprak deze zin uit, alsof ik dat al jaren deed. Ik deed het ook, maar was mij niet bewust hiervan. Hield daardoor de focus niet, zette het niet door, ging van het pad af richting mijn passie. Stom!

Ik spreek mijn kracht uit!

Achteraf is makkelijk praten. Ach, ik heb er echt veel van geleerd. Ik kan zelfs zeggen dat ik de laatste 8 maanden meer heb geleerd dan de voorgaande 5 jaren. Al leerde ik als ondernemer ook met vallen en opstaan heel veel. Maar, niet op het vlak van wat mijn echte innerlijke passie is, mijn kracht.

Die kracht zou ik voorheen niet eens durven uitspreken. Anderen helpen ben ik goed in. Maar daadwerkelijk uitspreken waar ik in uitblink? Nee joh! Even een grapje en we zijn weer op een ander onderwerp!

Ik ben echt heel goed in het zichtbaar maken van ondernemers

Dat is voorbij! Ik ben echt heel goed in het zichtbaar maken van ondernemers. Zorgen dat jij zichtbaar bent in de markt. Op manieren die bij jou passen. Ik ben geen seo-specialist, niet jouw website boer, niet jouw ontwerper, niet jouw marketing adviseur, niet het bedrijf dat eenheidsworst in marketing verkoopt. Duidelijk. Wat dan wel? Ik ben wel een marketing specialist, die samen met jou de benodigde middelen inzet om jou echt zichtbaar te maken. Dat is online, maar ook offline. Ik ondersteun jou en ben jouw klankbord. Heb je geen tijd of is het moeilijke materie voor jou? Dan kan ik dat ook voor jou uit handen nemen. Maar, wel altijd passend bij jou, in overleg met jou. Want, ik wil JOU zichtbaar maken!

Delen geeft een goed gevoel!

Delen is vermenigvuldigen. Daar begon ik mee. Wat ik merk is dat (vooral online) uitingen die commercieel bedoeld zijn niet werken. Word nu klant, koop dit, shop dit…. korte termijn! Wanneer ik tips deel, ervaringen uit, dan krijg ik gewoon meer reacties. En meer aanvragen. Dat maakt een vrijblijvende uiting eigenlijk ‘rete-commercieel’! En dat zonder de nadruk op verkoop te leggen. Mensen – ondernemers- herkennen zich in wat ik deel, dat spreekt aan. En daarom willen ze met mij samenwerken. Dat geeft pas een goed gevoel!

Ik hoop dat het voorgaande verhaal jou op een bepaalde manier inspireert, inzicht geeft, motiveert…. in elk geval dat je er iets aan hebt! Wil je hier eens met mij over praten, misschien wel een zichtbaarheids scan doen? Ik maak graag tijd voor jou!