Werpt jouw facebook pagina vruchten af? 

Voor de meeste ondernemers is er geen twijfel meer over mogelijk of ze Facebook moeten inzetten voor de communicatie over en weer met klanten.  De uitdaging is alleen nog: hoe gebruik je Facebook goed en hoe zorg je ervoor dat dit zijn vruchten afwerpt? Hoe kan je zorgen dat je jouw  klanten aan je bindt en dat je consequent de juiste signalen uitzendt?

Ik hoor veel hierover van bedrijven waar we afspraken mee hebben.  Ondernemers die niet door hebben dat een update plaatsen niet even zomaar kan. Als je effect wilt. Ook denken velen dat het veel tijd kost. En dan vooral, omdat het niet hun ding is. Klopt ook wel, als je bijvoorbeeld een kinderopvang start, doe je dat niet omdat jij social media en marketing zo super vindt.

Waarom Facebook gebruiken belangrijk is

Maar het maakt zo een belangrijk deel uit van laten zien wie je bent, waarom je doet wat je doet, wat jouw kracht is, wat jou onderscheidt! En je wil toch dat jouw doelgroepen jou vinden?

Binding

Het is belangrijk om effectieve en bij jou passende manieren te vinden om binding te krijgen en verbinding te maken met de mensen die op de ‘vind-ik-leuk-duim’ klikten. Zoek het niet te ver van je af, maak het niet te moeilijk. En kijk wat bij anderen werkt!

Wat je vooral wel moet doen! 6 facebook marketing tips

  • Stel vragen in je berichten, interactie is belangrijk!
  • Stel 1 persoon verantwoordelijk voor de updates en het reageren. “Ik heb het al zo druk…” zeg jij misschien? Daar zijn oplossingen voor!
  • Menselijk zijn is super. Geen supermens, maar gewoon, net als je fans. Deel weinig echte sales updates. Deel vooral updates van waarde. En gezichten doen het goed, jouw gezicht, jouw verhaal. Maak het persoonlijk. Bijvoorbeeld: je koopt een ijsje op een warme dag, maak daar een leuke post van met een foto van jou en het ijsje, ook de ijsverkoopster in beeld. En tag die ondernemer!
  • Denk in beelden, vanuit jouw uitgebreide doelgroepomschrijvingen. Beelden zijn snel scanbaar en een goed beeld vertelt de boodschap beter dan tekst.
  • Visual marketing > een goed beeld zegt soms meer dan 1000 woorden
  • Ben je met iets nieuws bezig? Is dat nog in ontwikkeling? Vraag feedback aan je fans, laat ze meedenken tijdens het proces.
  • Gebruik facebook ads op de juiste manier. Overweeg de carroussel ad als je meer producten of diensten wilt promoten. Zet een campagne op met een passend budget en een passende advertentie (bericht, carrousel, canvas, video… etc.) en analyseer de resultaten. Stel de campagne bij en optimaliseer.

Ga je deze Facebook tips toepassen?

Ik kan me voorstellen dat je hier hulp bij nodig hebt. Een specialist kan jou ondersteunen om jouw zichtbaarheid op Facebook optimaal te maken. De Social Marketing Doctors helpen je graag op weg.