Zomer, vakantie, zon, festivals, terrasjes… volop afleidingen. Misschien wel ‘leukere’ opties dan na te denken over “hoe blijft mijn bedrijf zichtbaar in de zomer.” Kijk jij al uit naar de herfst, wanneer het weer aantrekt? Dat hoeft niet! Natuurlijk kan het in de zomer iets minder druk zijn, maar dat is geen reden om je zichtbaarheid – sorry voor de uitdrukking – op z’n gat te laten gaan.Om vooruit te gaan, moet je iets laten bewegen. Dat ben je feitelijk zelf, of je marketing team. In elk geval: leg je niet neer bij een zomerdip. Komkommertijd hoeft voor jouw bedrijf echt geen realiteit te zijn!

Hoe voorkom je de komkommertijd en blijf je zichtbaar in de zomer?

Zomaar wat doen, gokken, dat raden we niet aan. En ook al is het nu heerlijk weer, neem toch even de tijd om een goed plan te maken. En dat plan, bestaat uit 5 stappen:

5 Stappen zichtbaar in de zomer strategie:

Stap 1: Welke oplossingen hebben jouw doelgroepen nodig?

Dit kan seizoensafhankelijk zijn. Maar dat hoeft niet. Neem de belangrijkste 3 doelgroepen in beeld en bedenk:

  • welke oplossingen hebben ze nodig?
  • waar zijn ze in geïnteresseerd?
  • welke woorden doen wonderen?
  • welke beelden raak je ze mee?

Stap 2: Klantreis

De klantreis of customer journey in kaart brengen is essentieel om de juiste informatie te kunnen bieden aan dié momenten in de klantreis waar de beoogde doelgroep zich bevindt. Hoe pak je dit aan? Je zet per doelgroep op een rij, aan welke informatie ze behoefte hebben, per fase > zo blijf je zichtbaar in de zomer.

Stap 3: Creatie van content

Maak de blogs die passen in de klantreis, of laat deze maken. De video’s maak je ook, bijvoorbeeld met het programma Animoto. Maak leadpages. En bedenk, hoe je de advertenties op Facebook en Instagram wil vormgeven, in beeld en tekst. En de AdWords advertenties natuurlijk. Kortom: alles dat nodig is om de behoeften in de klantreis te bevredigen .

Tip: besteed uit waar je niet in uitblinkt of wat jou teveel tijd kost. Vergeet niet: schoenmaker blijf bij je leest!

Stap 4: Go live

Ads live zetten met heldere budgetten, content live zetten, denk eraan: je kunt dit inplannen. Zorgeloos op vakantie EN zichtbaar in de zomer!

Stap 5: Meten

Na je vakantie meet je het effect. Om goed te meten, stel je vooraf wel doelen. Een aantal KPI’s die zorgen dat je een heldere beoordeling hebt voor de prestaties van jouw zomercampagne. Maar ook, learnings. Wat kan in vervolg beter?

Ik wens je een hele fijne vakantie!

Over de Social Marketing Doctors

Social Marketing Doctors is een full service PR- en marketingbureau met een online specialisatie. Bekend om onze strategische inzet van online marketing werken wij altijd aan meetbare resultaten voor jouw merk. Heb je hulp nodig met je marketing, maak dan een afspraak, dan praten we verder!