Opvallen tussen al die like-deel-win acties

3 tips voor meer bereik op Facebook

Want daar zie je bij vele facebookers veel van: like dit, like deel en win, winpagina zus, winpagina zo. En dan wil jij jouw bedrijf, dienst of product onder de aandacht krijgen… Doe dan ook zo’n like-deel-win-actie!

De beste redenen om jouw bedrijf niet met een like-deel-win-actie te promoten

1. Het is niet toegestaan. Helaas doet facebook er nog te weinig tegen. Wil je het aanbieden? Doe het dan op een manier die wel okay is.

2. Het overgrote deel van de mensen die meedoen aan jouw like-deel-win-actie doet niet mee, omdat ze geraakt worden door jouw ondernemersverhaal, door jouw passie, jouw ‘waarom’. Nee. Ze willen iets winnen. Het zal vast gebeuren dat uit die honderden likers eentje iets koopt. Maar verwacht niet dat de toegenomen kwantiteit ook kwaliteit voor jou oplevert.

Ik geef je drie tips die jouw bereik kwalitatief verhogen

Er zijn meer tips te geven. Maar, ik wil dat je echt met de tips aan de slag gaat. Geef ik er nu vijftien of 25, dan is de kans groot dat je het niet goed oppakt. Kwaliteit boven kwantiteit!

  1. Geef elke doelgroep wekelijks aandacht. Je hebt jouw doelgroepprofielen omschreven? Dan weet je ook wat ze interesseert.schrijf daarover. Kort en bondig, met mooi beeld erbij. Video nog beter. Relevante tips, weetjes, achtergronden… Laat zien wat je weet!
  2. Zet mensen in beeld. Jij, je team, je fans, je klanten. Stap af van: word nu klant en krijg dit, actie zus en actie zo. Geef waarde aan je posts, waarde voor jouw doelgroepen. Dus ook waarde voor jou. Laat zien wat je doet, geef een kijkje achter de schermen, breng jouw ‘why’ in beeld, laat fans iets vertellen, interview belangrijke personen, laat partners aan het woord. Haak die mensen en partijen ook aan!
  3. Be social. Alleen maar roepen en schreeuwen werkt niet. Jouw fans en klanten, jpuw doelgroepen: praat met ze. Niet tegen ze. Stel vragen, laat ze kiezen, vraag meningen, vraag tips, laat bepaalde momenten delen door ze foto’s op jouw pagina te laten plaatsen, kortom: wees interactief!

Welke tip is voor jou het meest waardevol?

Daar ben ik echt benieuwd naar! Wat ga je toepassen? Wat heb je al met succes toegepast? Heb je nog vragen? Deel het met mij en met andere ondernemers, op Facebook of LinkedIn.