Wat zeggen klanten…zes waardevolle antwoorden op mijn vragen…

Best spannend. Mijn eigen klanten vragen hoe ze mijn ondersteuning vinden. Gezien de energie die ik ervan krijg en de inspiratie die zij van mij krijgen… eigenlijk ook weer niet zo spannend. Maar toch. Naar een mening vragen en luisteren naar wat mijn klanten zeggen, alsof het een enquete is, dat is toch afwachten wat ze dan zeggen. Ik heb 5 klanten, de een werk ik al maanden mee, de ander wat korter, zes vragen voorgelegd. Zij kunnen goed beoordelen hoe het nou werkelijk zit. Het mooie is, dat ze alle vijf uitgebreid geantwoord hebben, binnen een uur nadat ik via mail en Facebook Messenger de vragen stelde. Dat vind ik dan wel weer mooi!

Welke vragen kregen ze voorgeschoteld?

 • Waarom trok je bij mij aan de bel om aan de slag te gaan met doelgroepgerichte interactieve marketing en social media?
 • Hoe keek je voor de start aan tegen social media en marketing?
 • Waar liep je tegenaan?
 • Hoe zit dat nu?
 • Wat vind je uniek aan mijn aanpak?
 • Als je 1 regel mag bedenken als mijn tagline, hoe luidt die dan?

Waarom ik dit gevraagd heb overigens? Ondanks dat ik echt bruis van inspiratie, vind ik het erg waardevol om mijn content te baseren op wat mensen waarmee ik actief aan de slag ga zeggen. Grote kans dat andere ondernemers dit ook aansprekend vinden.

En dan nu de antwoorden, dit zeggen mijn klanten over mijn begeleiding:

Waarom namen ze eigenlijk contact met mij op? Waarom wilden ze aan de slag gaan met doelgroepgerichte interactieve marketing en social media?

Wat ik vaker hoor is, dat mijn profiel aanspreekt. Geen poespas. Duidelijk en transparant. Inspirerende blogs en social media posts. Dat wil ik natuurlijk ook zijn!

Ik maak jou zichtbaar

Azita (Jeunesse Europe) vond mijn kernwoorden aansprekend: “Ik maak jou zichtbaar , ik bedenk oplossingen om jouw doelgroepen te bereiken.” “Ik wilde weten komen of er een strategie is waar onze startup baat bij zou kunnen hebben en waarom.”, was een antwoord. Diana (Ster in Zorg) zei: “Ik wilde meer bekendheid krijgen via social media, mail en mijn website. En meer orde in de chaos die social media voor mij was scheppen.”. Dat ik voor we starten een gratis zichtbaarheidscheck doe, als basis voor de strategie, wordt ook erg gewaardeerd door Yvonne (Hilkens Advocaten en Auteur). “Je gaf duidelijke tips en adviezen. Hield geen informatie achter en deelde eigenlijk veel te veel kennis en ervaring. Dat gaf mij wel meteen het vertrouwen om mij langdurig aan jouw bedrijf te binden.”

Minder weerstand tegen social media

Ik merk dat er vaak nog weerstanden bestaan tegen social media. Weerstanden die hun oorsprong vinden in een gebrek aan kennis. Ze komen vaak ook door het vooroordeel dat social media en content marketing tijdrovend zijn. “Het gevoel er niet meer omheen te kunnen, maar ook niet precies te weten hoe ermee om te gaan”, zei Yvonne mij. Ik vind het zelf supermooi om aan te kunnen tonen, wat deze manier van marketing met de Content Wolk methode betekent voor een bedrijf, wanneer je het structureel denkend vanuit jouw doelgroepen aanpakt. Daar is strategie, structuur en inspiratie voor nodig. Want dan ben en blijf je zichtbaar. Dat merk ik zelf met mijn andere bedrijf dat ik samen met Nathalie heb ook. Het is een serieuze proeftuin. En het werpt daar al tijden vruchten af. Alles wat ik toepas bij klanten, al mijn adviezen en tips & trucs, die heb ik in de praktijk al ‘getest’. Niet met Monopoly-geld… met echt geld. Als ondernemer.

Relevant, waardevol en interactief. Ik wilde graag weten hoe.

“Interactie met de doelgroep. Ik had hier een aantal zaken voor uitgestippeld en aangekaart bij de directie. Echter, het belang leek intern nog niet duidelijk. Dat is nu wel anders. Dat zien we aan de gestegen dynamiek, de hogere interactie en het hogere websitebezoek. Dat gebeurde al snel.Het bevestigde meteen mijn keuze voor Rudy.” En zo startte ik bij BabyWatcher.

Wees niet te verkoperig op social media

De meeste klanten waren voor onze samenwerking niet zo aanwezig op de kanalen waar hun doelgroepen zitten. Wanneer er berichten werden geplaatst, waren deze door een gebrek aan continue inspiratie al snel te verkoperig. Ook communiceerden ze  te zakelijke en te weinig ‘menselijk’. Tsja, dat werkt niet. “In gesprek gaan met onze volgers op Facebook. Op Twitter goed communiceren. En onze b2b doelgroep bereiken via LinkedIn. Bloggen. Voor Rudy deden we dat niet. Nu weten we niet meer beter.”. Mooi compliment, dank!

De techniek, de nieuwste manieren, bijblijven, structuur.. het is ook niet makkelijk

” De techniek gaat snel en de mogelijkheden zijn de laatste jaren toegenomen. De handigheid houd je niet bij als je niet specifiek gericht bent op online marketing. Dit heb ik ook aangegeven vanaf het begin. Ik wist hoe en wat te communiceren en naar wie, maar hoe ze efficiënt te bereiken en te meten, daar was ik niet in thuis.” Diana antwoordde: “Ik ben ondernemend en wil ook aanwezig zijn online. Maar, teveel chaos en hoe ingewikkeld al de specifieke sociale media en e-mailmarketing kan zijn, maakt dat ik door de bomen het bos niet goed meer kon zien.”

Hoe keken ze nou aan tegen social media en marketing, voor we startten?

Een aantal opmerkingen:

 • Ik vond het best moeilijk
 • Ik had geen overzicht
 • Moet ik nou overal aanwezig zijn?
 • Geen idee hoe je weet of je het goed doet
 • Meer dan 1 a 2 x per week op Facebook iets delen is echt niet nodig
 • Ik zou niet weten hoe ik steeds inspiratie kan vinden voor berichten
 • Linkedin? Bloggen? Facebook adverteren? Twitter? Instagram? Ver-van-mijn-bed-show!

Waar liepen ze tegenaan en hoe zit dat nu?

Ik kan niet toveren. Mijn tomeloze energie en inspiratie… het is niet makkelijk om in die snelheid mee te gaan. Wat mooi is is de vooruitgang die elke ondernemer en elk bedrijf boekt. Vooruitgang, interactie, resultaten, tonen wat je weet, jouw expertise onder de aandacht brengen, meer verkopen, dat is wat we willen. En dat gebeurt.

Grootste struikelblokken

Gebrek aan structuur, een website hebben die niet voor je werkt, tijdrovend, geen inspiratie, gebrek aan kennis, niet weten hoe de verschillende media in te zetten. De een heeft sneller zelf de structuur te pakken dan de ander. Uiteindelijk krijgt iedereen de smaak te pakken. En dat is supermooi. Als je niet acteert denkend vanuit de doelgroepen, dan is de interactie ook lastig.

De marketing manager van een startup verwoordde het als volgt: “Google analytics, content opmaken, planning maken…ja dat was er….maar dit om kunnen zetten naar efficiëntie en effect, daar had ik nog geen kaas van gegeten. MailChimp, inplannen en de opties die hierbinnen zijn en hoe deze te gebruiken…laat staan het effect van deze BEWUST te combineren.”

Resultaten na begeleiding:

 • Het gaat al stukken beter, maar ik kan er nog veel meer mee doen en nog veel meer uit halen
 • Ik maak nu echt tijd vrij om AAN mijn bedrijf te werken en niet alleen maar voltijds in het bedrijf, dat werkt!
 • Nu heb ik het gevoel meer inzicht te hebben en beter te weten waar we mee bezig zijn. De structuur mag wel nog beter, maar dat houd ik zelf (onbewust?) tegen
 • Mijn bekendheid is vele malen beter
 • Nu ik door jou enorm enthousiast geworden ben over deze aanpak en alleen maar bevestigd zie hoe belangrijk het was om niet uit te stellen (we gaan binnenkort live met ons bedrijf) maar nu te starten, heb ik het echt met beide handen aangepakt. Resultaat spreekt voor zich. Yes, we are Social Marketing Doctors. Ook al is hier in onze fase amper tijd voor 🙂

Wat vinden mijn klanten uniek aan mijn aanpak?

Leni (Metis Ambriel Helpt): “Uniek ben je door jouw effectieve benadering, door de uitleg die je op papier geeft en gerichte opdrachten voor de praktijk.”

Azita: “Door jouw manier van werken en coachen word ik steeds meer interessant voor mijn doelgroep en ik krijg steeds meer volgers.”

Yvonne: “Jouw tomeloze en onuitputtelijke energie is uniek.”

Diana: “Jouw enthousiasme. En je energie om te sparren en nieuwe ideeën vorm te geven.”

Camilla: “De unieke aanpak vanaf het moment dat het contact met jou is gelegd: Geen onzin, lekker gewoon en een goed luisterend oor. Aan de hand van de informatie die jij krijgt kun je snel schakelen en gaan wij als jouw klant niet door een woud van theorie en offertes heen. Ik heb in ieder geval het gevoel gehad dat ik een persoon in ons team erbij kreeg en geen externe partner. Dat geeft jou een enorme gun factor. Ook het feit dat je heel bewust bent van de obstakels binnen een start-up wanneer het aankomt op marketing, online en offline. Je brengt een drive die een start-up nodig heeft. Kom op en door…”

Als ze mijn tagline mogen verzinnen, zeggen ze…

Wil jij zichtbaar zijn voor jouw doelgroep met een efficiënte aanpak en zonder nonsens, dan doe je dat met Socialmediadokters. Als je interessant wilt zijn voor jouw doelgroepen, dan werk je met Rudy. Voor als je continu inspiratie wilt… Heb je een schop onder je komt nodig maar durft niemand je die te geven? Ik wel!

Ik ben erg dankbaar!

Energie en Inspiratie. Dat wil ik mijn klanten geven. Supermooi om dat ook terug te krijgen tijdens de sessies en ‘op schrift’!

Ik wilde mijn content nog meer richten op de ervaringen van mijn eigen klanten. Daarom stelde ik de vragen. Ik ben blij en dankbaar voor de antwoorden. En hier kan ik nog betere content door maken. En zo maak ik nog meer ondernemers zichtbaar.