Hoe je met 5 eenvoudige stappen, het effect van jouw Facebook bedrijfspagina direct kunt verhogen

Ik werk samen met een leuke groep specialisten. Met z’n vieren zijn wij de Social Marketing Doctors. Wij behandelen bedrijven in onze kliniek voor nieuwe media en interactieve marketing. Zo zorgen wij er voor, dat bedrijven online pijnvrij zijn. Elke dinsdag en donderdag hebben we gratis spreekuur op Facebook.

Dit artikel gaat over tips om jouw Facebook bedrijfspagina te verbeteren. Deze tips put ik uit de praktijk, als Social Media Dokter. Uit de vragen die we krijgen tijdens het spreekuur. Dit deel ik graag met jullie. Uiteraard met dank aan mijn collega’s Nicoline Maes, Nathaly van Grinsven en Sandra Vonk.

En dan nu de tips…

Tip 1: Omslagfoto en profielfoto

Zorg voor een pakkende omslagfoto. Dit is toch het eerste dat je ziet als je op een Facebook pagina komt. Op z’n minst een van de eerste dingen. Laat hierop zien wat jij doet. Kies een goede foto, maak het authentiek. Belangrijker: zet er de unieke reden op, waarom jouw doelgroep bij jou koopt. Je kunt er ook nog op zetten, wat je mag verwachten van jouw Facebook bedrijfspagina. Houd het wel kort en duidelijk. Kies dus wat je met jouw omslagfoto wilt uitstralen. Zorg dat jouw profielfoto ook goed uit komt in de omslag. Dit is bij voorkeur een foto van jou, geef jouw bedrijf een gezicht. Staat je logo niet in jouw omslagfoto? Maak dan een leuke profielfoto van jou, met ook het logo in beeld.

Een online ontwerpprogramma, zoals Canva, is erg handig om een omslagfoto te maken die ‘raakt’!

Tip 2: Vul de info aan

Veel bedrijven en ondernemers hebben dit slechts summier ingevuld. Jammer! Je kunt hier vertellen wat je doet, hoe je het doet en vooral ook waarom je het doet. Breng het wat meer tot leven, vertel wat over de mensen achter de zaak. Maak duidelijk waarom men bij jou moet komen.

Heb je een goede video, die pakkend is en jouw doelgroepen raakt? Maak dit dan de ‘uitgelichte video’. Die zie je ook in jouw info!

Tip 3: Laat jouw expertise zien

Het is belangrijk om te laten zien, wat jouw expertise is. Waarom ben jij uniek? Waarom is jouw aanpak uniek? Laat dit zien. Dat vinden mensen interessant (bedrijven ook) en maakt het waardevol om jou te volgen. Beantwoord vragen, stel vragen, vraag mensen waar ze mee zitten. Wel relevant natuurlijk voor waar

jij de expert in bent. Maak content altijd visueel, deel alles met een foto, bij voorkeur door jou gemaakt. Met mensen in beeld, jij, jouw team. Dat heeft een hoger bereik en betrokkenheid dan een standaard foto!

Organiseer eens een workshop via Facebook. Of combineer een sessie met klanten, via bijvoorbeeld Skype, met het delen van de vragen en antwoorden op jouw pagina, in real-time. Een spreekuur werkt ook goed, kan ik je zeggen.

Een goed voorbeeld van actie die leidt tot interactie en betrokkenheid.

Tip 4: Zet jouw volgers aan tot actie

Houd er rekening mee dat het organisch bereik op Facebook laag is. Alleen wanneer mensen ook echt iets doen met wat je deelt, zal je pagina door een steeds grotere groep worden gezien. Jouw berichten liken, reageren op jouw updates, de

berichten delen. Activiteit op jouw pagina is zo belangrijk!  Om jouw community te vergroten, kun je adverteren met een speciale aanbieding – maak duidelijk waarom mensen jou op Facebook zouden volgen, wat ga je hen daar bieden? Met een eenvoudige advertentie bereik je al gauw grotere groepen mensen. Zeker als je meer tips en advies deelt. Weet je dat video’s erg goed werken, zowel als reguliere post, als in een Facebook advertentie?

Haak partijen aan in jouw posts. Natuurlijk wel relevant voor wat je plaatst. Werk je samen met een bedrijf of ondernemer? Maak dit visueel en vermeld dit in een update. Erg nuttig voor beide partijen!

Tip 5: Maak een planning

Maak een min of meer vast contentschema. Bedenk van tevoren wat je wil gaan delen, dat geeft houvast. Denk aan vaste categorieen of items. Mix dit, zodat je voor elk van jouw doelgroepen iets waardevols biedt. Deel tips, deel iets leuks, toon behing-the-scenes beelden, laat partijen zien waar je mee samenwerkt, publiceer een teaser met een link naar jouw blog of artikel…

Een planning geeft structuur en haalt de stress weg van het steeds weer moeten plaatsen. Als je de berichten op vaste momenten voorbereidt en vooraf inplant kun je je echt focussen op wat goed is voor jouw bedrijf. Je werkt dan aan in plaats van in jouw bedrijf. En dat heeft effect!

Welke tip ga jij meteen toepassen?

Ik ben erg benieuwd welke tip(s) jij meteen gaat toepassen. Zou je dit hier met mij willen delen? Mail me gerust via rudy@socialmarketingdoctors.com.

Tip 6: een extraatje

Heb je mijn gratis ebook al gedownload? Hierin geef ik tien tips waarmee je jouw doelgroepen echt bereikt. Je vindt het e-book hier.

***
Dit artikel werd ook gepubliceerd op LinkedIn Pulse.