24 verbeter tips voor je LinkedIn bedrijfspagina

Updated: 19 oktober 2023

Ooit, jaren geleden, is er een LinkedIn bedrijfspagina aangemaakt. Laten we eens kijken hoe deze er nu bij staat. Wat wij veel zien is dat de pagina’s niet zo ‘spik en span’ zijn onderhouden als eigenlijk zou moeten. Daarom schreven we dit blog en geven we je 24 tips om je profiel te verbeteren.

Let’s begin!

1. LinkedIn bedrijfspagina achtergrondfoto

We beginnen bovenaan, bij de achtergrondfoto op je LinkedInpagina.  Veel bedrijven onderschatten de waarde van een goed achtergrondbeeld. En toch is het belangrijk, want het is het eerste dat je ziet. Een soort visitekaartje. Formaat: 1536 x 786px. Een smalle brede foto, niet zo’n makkelijk formaat. Hou het eenvoudig, terwijl je de ruimte benut die je krijgt.

2. Variatie in LinkedIncontent op je bedrijfspagina

Het is niet altijd de voor de hand liggende content die het goed doet. Je hebt variatie nodig in de content die je deelt. Content die traffic genereert, een video die je kunt bekijken, maar ook content die tot reacties leidt en de engagement van je pagina omhoog brengt. Welk onderwerp je kiest dat hangt af van je doelgroepen. En van hoe goed je deze kent natuurlijk ;-). Een misvatting is om alleen commerciële berichten met links te plaatsen. Overtuig met je kennis, kunde en kwaliteit, dat verkoopt zichzelf.

3. Optimaliseer je LinkedIn bedrijfspagina voor Google search

Inverted Pyramide schrijfmethode

4. Oplossingsgerichte bedrijfsomschrijving voor je LinkedIn bedrijfspagina

Bij de ‘company description’ zien we veel bedrijven die lukraak herhalen wat er op de website staat. Naast dat je rekening moeten houden met wat Google zal vinden in het eerste deel van je omschrijving, raden we aan om een tekst speciaal voor LinkedIn te schrijven. Gebruik daarvoor de ruimte die je krijgt, maar behandel het als een persbericht. Het belangrijkste eerst, daarna de  handige maar niet vitale informatie en daarna kun je verder uitweiden.

Zorg dat je altijd je contact gegevens ook in de omschrijving zet, dan maak je het voor bedrijven zo makkelijk mogelijk om zaken met je te doen. En nou komt de ‘magic’ schrijf tip – laat even de producten en diensten los, en schrijf over de oplossingen die je je klanten biedt. Dat geeft de grootste meerwaarde voor je prospects. Denk goed na over waar zij naar op zoek zijn.  Ook LinkedIn zelf fungeert als een zoekmachine. In de vormgeving van je tekst heb je niet veel te kiezen. Speel met opsommingen, gebruik hoofdletters en breng ruimte in je tekst. Werk met wat wel kan.

5. Voeg specialiteiten toe aan je bedrijfsprofiel – don’t be shy!

Onder de ‘about us/over ons’ sectie biedt LinkedIn je de mogelijkheid om specialiteiten toe te voegen. Dit is vergelijkbaar met de ‘skills’ op je persoonlijke profiel. Gebruik die kans! Je mag er 20 toevoegen, doe dat dan ook. Dit zijn meteen ook allerlei zoekwoorden waar je op gevonden kunt worden. Verstandig om zoekwoorden onderzoek te doen voordat je gaat kiezen. Blijf wel dichtbij wie jullie zijn als bedrijf.

6. Maak een LinkedIn advertentie account aan – en ga aan de slag!

Maar weinig bedrijven maken gebruik van de kansen die LinkedIn advertising biedt. Adverteren op LinkedIn lijkt steeds meer op Facebook. Met zeer gedetailleerde doelgroepbepalingen en allerlei typen advertenties. Zo kun je bijvoorbeeld LinkedIn lead ads inzetten wanneer je een bijzonder onderzoek aanbiedt of lang hebt gewerkt aan een whitepaper. Je kunt ook een speciale aanbieding aan de juiste doelgroepen presenteren, of g’gewoon’ een update meer zichtbaar maken. Een te lang verhaal om nu helemaal te behandelen. We zullen hier laten nog een apart blog aan wijden. Maar voor nu de hoogste tijd om te gaan uitproberen.  LinkedIn advertising begint hier.

7. Zorg dat je medewerkers de pagina volgen en dat ze luisteren, reageren en delen

En dat is makkelijker zo gezegd dan gedaan. Het zal van de mensen zelf afhangen en van hoezeer de organisatie bekend is met social selling technieken en ‘employee advocacy’ promoot. Stap 1 is te zorgen dat alle medewerkers met externe contacten een LinkedIn profiel hebben en de bedrijfspagina volgen. Adviseer je personeel om de notificaties van LinkedIn via email uit te zetten en vraag ze om de LinkedIn app te installeren en die met regelmaat te checken. (Veel medewerkers vinden die mail van LinkedIn irritant). Vraag ze om updates waar zij iets mee hebben te delen met hun netwerk, mits de updates ook voor je netwerk interessant zijn.

Wanneer je iets deelt met je netwerk, leg dan aan je netwerk uit waarom je dit doet. “Heb je interesse in ……….dan…….. Wat vind je van deze……….? of Heb je, of ken je, een bedrijf dat last heeft van ……..? Is dit wellicht een oplossing? Het stellen van een vraag zet weer aan tot interactie. En vergis je niet, wanneer je medewerkers mee gaan doen kan dit het bereik enorm positief beïnvloeden. Je mag ook gewoon een bericht delen en erbij vertellen dat je trots je bent op het bedrijf waar je werkt. Daar reageert je netwerk zeker enthousiast op. Dit is een mooie LinkedIn tutorial die marketeers helpt om ‘employee advocacy’ op gang te brengen. Wist je dat LinkedIn daar een speciaal programma voor heeft; LinkedIn Elevate.

8. Tag relevante mensen en bedrijven

Gebruik de mogelijkheid om mensen en bedrijven te taggen op je LinkedIn bedrijfspagina. Dat doe je door te beginnen met het @ symbool en dan de naam van het bedrijf of de persoon te typen die je over de update wil informeren. Doe dat zeker wanneer meerdere mensen aan je content of een project hebben meegewerkt, de kans is anders klein dat ze de update zullen zien. Door de tag zien ze de update bij hun ‘notifications’ verschijnen en zullen ze deze zien als ze weer inloggen. Velen zullen ook reageren. Dit geeft je bereik en engagement opnieuw een boost! Je kunt zowel taggen in het bericht zelf, als onder het bericht in de comments.

9. Check je LinkedIn bedrijfspagina op je mobiel

Leer je aan dat alles wat je visueel aanpast aan je bedrijfspagina dat je dit ook op je mobiel bekijkt. Een achtergrondfoto kan er op een desktop of laptop prima uitzien, maar het belangrijkste kan wegvallen wanneer je het op je mobiel bekijkt. Maak er een gewoonte van om met regelmaat je pagina op je mobiel te bekijken en stel je beeldstrategie bij zodat je beeld optimaal op een mobiele telefoon wordt weergegeven.

10. Er kan zoveel meer met beeld op LinkedIn

LinkedIn heeft met zevenmijlslaarzen ontwikkel-sprongen gemaakt in de afgelopen jaren. Het is echt e ven zoeken waar alles. Vooral op visueel gebied zijn we enthousiast, er kan nu zo ontzettend veel meer dan een tijdje terug. Toch blijven veel bedrijven hangen in het delen van een update met link en een gewone foto, zo jammer. Kijk eens naar de mooie opties die je nu hebt. Je kunt het ook met vierkant beeld en zelfs vierkante video’s proberen op LinkedIn. Een van de type visuals die op dit moment populair zijn zijn de carrousel posts, waarbij je van de ene visuele post naar de andere swiped. Ons advies is om van alles uit te proberen en in de LinkedIn analytics te kijken waar jullie doelgroepen het beste op reageren.

11. Een CTA (call-to-action) in je update en link ‘above the fold’

LinkedIn vouwt langere berichten samen. Op een of andere manier zijn mensen gewend om een bericht te eindigen met een CTA of call-to-action (aanzet tot actie) vaak opgevolgd door een verkorte link. Hou er rekening mee dat berichten worden ingeklapt. Eigenlijk wil je dat lezers niet je bericht eerst moeten openklappen om de CTA en de link te zien. Verschuif deze dus naar ‘above the fold’ zoals dat zo mooi heet – boven de plek waar het bericht wordt ingeklapt. Dat leidt tot betere conversie.

12. Blijf ’top of mind’ – plaats regelmatig een update

Het effect van je laatste update ebt vrij snel weg. Tenzij je met je content de spijker op z’n kop slaat, of je een gevoelige snaar raakt, dan heb je langer plezier van je content. Wij zien vaker berichten met veel reacties die zijn gedeeld door personen, dan dat dit op bedrijfsprofielen gebeurt. Dus om top-of-mind te blijven, zul je met regelmaat een bericht moeten plaatsen. Probeer dit minimaal twee tot 3 keer per week te doen. Meer kan beter zijn, maar alleen als het je lukt om ook kwaliteit te leveren. De tijd van content plaatsen om maar iets te plaatsen ligt al lang achter ons. Nu is de tijd van relevantie (doelgroepgerichte content), content die meerwaarde biedt voor je doelgroepen.

13. Hou het algoritme van LinkedIn in de gaten

Volg mensen die continue het LinkedIn algoritme in de gaten houden. Bij elke verandering is er ook een manier om daar slim op in te spelen. Het probleem… je weet nooit precies wanneer het verandert. Ons advies is om het elke half jaar even te Googlen of aan Chat GPT te vragen. Op dit moment krijgt het delen van kennis en diepere inzichten voorrang op andere content.  Experts die op dit moment (2023) actief zijn, zijn bijvoorbeeld GS Kumar, Richard van der Blom en Corinne Keijzer.

14. Optimaal bereik met 15 tot 16 emojis

Uit onderzoek is gebleken dat een LinkedIn bericht het beste bereik heeft met, je gelooft het niet, maar liefst 15 tot 16 emojis. Emojis helpen om je bericht meer persoonlijkheid te geven, ze breken een langer bericht en maken het zo beter leesbaar, het helpt om mensen te helpen te stoppen met scrollen. Daarnaast kan het helpen met je branding (kleuren).  Een eenvoudige manier om toegang te krijgen tot duizenden emojis is om getemoji.com te gebruiken.  Zelf vinden wij dit een hoog aantal. Het kan snel onprofessioneel voorkomen. Gebruik emojis dus bij voorkeur wanneer ze echt iets toevoegen.

15. Optimale lengte van een LinkedIn bericht

Het belangrijkste advies is om een bericht niet langer te maken dan dat je de aandacht kunt vasthouden van de mensen die je ermee wilt bereiken. Uit onderzoek is gebleken dat langere berichten met tussen de 1200 en 1600 karakters het het beste doen.

16. Reacties op je berichten geven het vleugels

Wanneer een bericht binnen korte tijd (ongeveer 90 minuten) nadat het is geplaatst een aantal reacties ontvangt, wordt het door het algoritme van LinkedIn als relevanter gezien dan een bericht waar niet meteen op wordt gereageerd.  Bij SMD hanteren wij het volgende: een like waarderen we als 1 punt, een comment als 7 punten en een share als 20. Wordt de soep zo heet gegeten als dat ik deze hier opdien? Vast niet. Maar het helpt je om te begrijpen dat een ‘like’ alleen veel minder doet dan wanneer je comments ontvangt, of beter nog, wanneer je bericht wordt gedeeld.

17.  LinkedIn berichten met alleen tekst doen het ook goed

Ook iets wat je niet zou verwachten… maar berichten die alleen uit tekst bestaan (dus zonder foto of video), doen het vaak onverwacht goed. Het gaat natuurlijk ook in de eerste plaats om de inhoud en daarna om de vorm. Zorg dan wel dat je nog even terugkijkt naar tip 15 > en plaats je ’text only’ bericht wel met de optimale lengte.

18. Gebruik LinkedIn newsletters

Dit hoort indirect bij je pagina. Een van de beste manieren om je te verbinden met je netwerk is door het regelmatig plaatsen van LinkedIn nieuwsbrieven. Want iedereen kan die nieuwsbrieven vinden, lezen, ze delen en erop reageren. Weten hoe je kunt beginnen?  Lees hier meer over LinkedIn newsletters.

19. Reageer binnen 12 uur op commentaar

Zorg dat je binnen 12 uur reageert wanneer iemand commentaar heeft op een van je berichten. Het in de gaten houden van je pagina nadat je iets hebt geplaatst, zou een standaard werkwijze moeten zijn binnen je marketing- of communicatieafdeling. LinkedIn vindt interactie en uitwisseling tussen leden belangrijk. Dus reageer op een bericht zodat betekenisvolle gesprekken kunnen ontstaan die ook zeker goed zijn voor je bereik.

20. Wat is de beste dag en tijd om berichten op LinkedIn te plaatsen?

De meningen hierover zijn verdeeld en willen ook nog wel eens veranderen. Een eerste tip om erachter te komen wat voor jouw bedrijf de juiste tijden en dagen zijn is door je eigen LinkedIn analytics te bekijken. Zie je hier succesvolle patronen in? Een tweede tip is om goed na te denken over je doelgroep en wanneer zij logischerwijze online zijn. Bereik je hen juist in de pauze, of gebruiken zij LinkedIn tijdens en voor het werk? Na het bekijken van verschillende bronnen zien wij de volgende grote lijnen voor de beste dag en tijd om berichten te plaatsen: maandag tussen 9 tot 12, dinsdag van 8 tot 11, woensdag van 9 tot 11, donderdag van 8 tot 11, vrijdag van 13 tot 15u, zaterdag tussen 10 en 12 en zondag tussen 12 en 15u. Laat ons ook vooral weten wat het beste werkt binnen jouw bedrijf!

21. Gebruik rijke media en video voor je LinkedIn berichten

Mensen zijn anno nu steeds visueler in gesteld. Maak video en andere visuele formats daarom een vast onderdeel van je LinkedIn strategie. Je kunt video direct naar LinkedIn uploaden en verschillende vormen en lengtes uitproberen. Probeer ook verschillende doelen uit: een explainer video, een klantcase, een medewerker aan het woord, een technische update. Begin niet met een intro, maar geef je lezers direct een idee van wat ze van je video kunnen verwachten. Een super bron waar je terecht kunt voor de juiste video formaten voor LinkedIn (maar ook voor andere platformen) is die van Sprout Social. Echt een insiders tips dit. Wij gebruiken deze bron al jaren, heeft ons nog nooit teleurgesteld. Doe er je voordeel mee.

22. Stel vragen op je LinkedIn bedrijfspagina

Het stellen van vragen op je LinkedIn pagina dient veel doelen. De belangrijkste is dat je oprechte interesse hebt in wat je volgers/lezers te vertellen hebben. Je doet het immers voor hen, toch? Een andere reden waarom het stellen van vragen effectief is, is de engagement die de reacties opleveren. Je kunt vragen stellen over hun mening, voorkeuren, uitdagingen, waar ze blij van worden of waar ze een hekel aan hebben en nog veel meer. Ik weet dat LinkedIn polls door velen worden gebruikt om interactie los te peuteren. Zelf heb ik er, en ik ben niet de enige hier, een enorme hekel aan. Stel vragen wanneer je echt iets wilt weten, niet om snel te scoren.

23. Co-creatie van content met partners en klanten

Wij werken veel voor B2B bedrijven en organisaties. Die hebben vrijwel allemaal partners: toeleveranciers, bedrijven waar ze mee samenwerken, klanten, bedrijfsverenigingen, etc. etc. Het is slim om regelmatig LinkedIn content te creëren in nauwe samenwerking met die partners. Zo geef je hen die direct of indirect werken aan het succes van jouw bedrijf een podium, stimuleer je interactie en vergroot je je bereik. Daarnaast kan het kwalitatieve berichten opleveren die dingen weer eens van uit een ander perspectief belichten.

24. Leer het van de beste!

Hou je LinkedIn kennis up-to-date. Haal je informatie bij de beste bronnen. Voor ons zijn dat de echte LinkedIn specialisten, die de hele dag alleen met LinkedIn bezig zijn. Bekijk deze lijst eens met van de LinkedIn experts die volgens velen de allerbeste zijn om te volgen.

Zo dat waren de 24 tips voor je LinkedIn bedrijfspagina. We hopen dat je er wat aan hebt!

Als afsluiter nog wat handige artikelen:


Wil je weten hoe je LinkedIn het beste gebruikt voor jouw bedrijf of organisatie? Heb je hulp nodig om een employee advocacy programma in de lucht te krijgen? Wil je een goede LinkedIn strategie ontwikkelen?  Zoek dan even contact met de Social Marketing Doctors, stuur ons een mailtje, of bel even, dan gaan we in gesprek!